Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De grit-factor
Boek

De grit-factor de kracht van passie en doorzettingsvermogen ([2016])/ Angela Duckworth, vertaling [uit het Engels] Henk Popken

Handreiking voor een succesvoller leven door de combinatie van passie, talent, vaardigheden en inspanning met doorzettingsvermogen als cruciale factor.

Aanwezigheid

Recensie

Talent is niet allesbepalend in je leven en wat levert inspanning je op? En combineer passie met doorzettingsvermogen. Over deze thema's ontwikkelde de auteur een theorie en boekstaaft dit door middel van vele eigen onderzoeken maar ook door bestudering van (de levens van) talloze succesvolle mensen zoals wetenschapsbeoefenaars, schrijvers en acteurs. Inclusief voorbeelden uit eigen leven, haar talenten en ontwikkeling als docente wiskunde en psychologe. 'Zet een talent in de schijnwerpers met het risico dat al het andere dat tot succes moet leiden, onderbelicht blijft.' 'Hoe standvastig ben je op lange termijn als het om passie gaat?' 'Hoe zet je langetermijndoelen om in subdoelen?' Zij gaat uitgebreid in op deze en andere vragen en onderzoekt en beschrijft onder meer passie, intrinsieke motivatie, talent, omgaan met tegenslagen, focussen op doelen, inzoomen op je zwakheden en de psychologie van interesse en vaardigheden. Met een zelftest voor de gritfactor en theorie-ondersteunende diagrammen. Vlot geschreven. En hoewel het onderwerp een open deur lijkt, geeft haar benadering heldere inzichten.

Specificaties

Nederlands | 9789400507944 | 365 pagina's

Titel De grit-factor : de kracht van passie en doorzettingsvermogen
Auteur Angela Duckworth
Secundaire auteur Henk Popken
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Lev., [2016]
Overige gegevens 365 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Grit. - New York, NY : Scribner, (c)2016
ISBN 9789400507944
PPN 404069746
Rubriekscode 414.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Begaafdheid; Training; Cognitieve psychologie ; Prestaties; Training; Cognitieve psychologie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Psychologie