Lezen is een feest!
Boek

Lezen is een feest! ([2016])/ idee & inhoudelijk en grafisch concept: ZNU, tekst: Carine Aerts, Reine de Pelseneer, Geert Dhooge, Pieter van Oudheusden ; illustraties: Tini Bauters, Mark Janssen, Eefje Kuijl, Pauline Oud, Daniëlle Roothooft, Hilde Van Craen

Loes wil graag in de boomhut van Jan. Maar dat mag niet van Jan. En de poes van oom Luuk heeft kleintjes. Mogen Loes en Jelle er een hebben? Zes verhalen op AVI-M4 t/m E4. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Bundeling van zes eerste leesboekjes die eerder los verschenen in de serie 'Ssst... ik lees!'. De verhalen lopen op van AVI-M4 t/m E4. Ze zijn geschreven door vier verschillende auteurs onder wie Pieter van Oudheusden en Reine de Pelseneer en geïllustreerd door zes verschillende illustratoren onder wie Pauline Oud en Mark Janssen. De teksten bestaan uit korte, enkelvoudige zinnetjes (op een enkele uitzondering na) van gemiddeld zes woorden. Elke zin begint op een nieuwe regel, ook een gesproken zin. Eenvoudig en begrijpelijk taalgebruik bestaande uit alle typen een- en tweelettergrepige woorden en enkele drielettergrepige zonder spellingsmoeilijkheden. Gebruik van hoofdletters en interpunctie. Aantrekkelijke bladspiegel: ruime interlinie, ruime marges, wisselende regellengte, met veel vrolijke, gekleurde en duidelijke illustraties die de tekst onderbreken. Royaal, goed leesbaar lettertype met schreefjes, gedrukt op stevig wit papier. Omslag met frisse illustratie in een kleur die de titel dekt. Eenvoudige en herkenbare verhaaltjes voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044747348 | 144 pagina's

Titel Lezen is een feest!
Auteur Carine Aerts
Instelling /Zuidnederlandse Uitgeverij, Aartselaar
Secundaire auteur Geert Dhooge ; Tini Bauters ; Reine De Pelseneer ; Pieter van Oudheusden
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2016]
Overige gegevens 144 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: 6 vrolijke AVI-verhalen voor beginnende lezers
ISBN 9789044747348
PPN 40788954X
Taal Nederlands