Kleine Pinguïn zoekt zijn familie
Boek

Kleine Pinguïn zoekt zijn familie een prentenboek vol doolhoven (2016)/ Dirk Hennig, algemene redactie en bewerking [vertaling uit het Duits]: Catalina Steenkoop

Erik Egel moet een kleine pinguin veilig naar zijn ouders in de dierentuin brengen. De tocht voert door een dicht bramenbos, een meer vol waterlelies en een ondergronds gangenstelsel. Groot prentenboek met kleurrijke illustraties waarin doolhoven in het verhaal zijn verwerkt. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Bij het holletje van Erik Egel staat ineens een ei voor de deur. Er komt een baby pinguïn uit tevoorschijn. De volgende dag gaan Erik en de pinguïn op pad, omdat de pinguïn niet in het bos kan blijven. Volgens Felix Kikker horen pinguïns in een dierentuin. Onderweg moeten ze de weg vinden door een dicht bramenbos, door een meertje met waterleliebladeren en over de takken van een boom. Dankzij die boom kunnen de egel, de pinguïn en de kikker een rivier oversteken. Onderweg ontmoeten ze allerlei dieren. Door het gangenstelsel van Andreas de Mol komen ze de zwaar beveiligde dierentuin binnen. Daar wordt de pinguïn met zijn ouders herenigd. De andere dieren gaan op weg naar huis, maar een paar dagen later staat Erik Egel een nieuwe verrassing te wachten. Origineel, kleurrijk prentenboek waarbij de lezer door verschillende doolhoven de weg naar een volgend doel moet weten te vinden. Met vlot getekende illustraties die veel grappige details bevatten. Na elke dubbele pagina 'verhaal' volgt een doolhof, dat ook tekst bevat en deel uitmaakt van het verhaal. De tekst bevat veel dialoog en heeft een volwassen toon, waardoor het niet kinderachtig is. Oplossingen staan achterin. Groot (ruim A4) formaat. Voorlezen en samen bekijken en zoeken vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059242487

Titel Kleine Pinguïn zoekt zijn familie : een prentenboek vol doolhoven
Auteur Dirk Hennig
Secundaire auteur Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, 2016
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Igel Ignatz und das Möp : wo kommen wir denn da hin? - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2016
ISBN 9789059242487
PPN 407617019
Thematrefwoord Zoekboeken ; Verdwalen
Taal Nederlands