Kom nou, Bommes!
Boek

Kom nou, Bommes! ([2016?])/ Jane Simmons, vertaling [uit het Engels]: Anna Dolinda

Eendje Bommes ontdekt de wereld. Hij ziet vissen, libellen, een kikker en nog veel meer moois. Maar ineens is hij mama kwijt en hoort hij hoog in de lucht een eng geluid. Prentenboek met sfeervolle, paginagrote schilderingen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboek over het eendje Bommes dat op onderzoek uitgaat: hij kijkt naar de vissen, springt op de bladeren van waterlelies, maakt kennis met een kikker. Zijn moeder roept hem steeds terug, tot hij te ver weg is en zijn moeder niet meer ziet. Gelukkig blijkt ze dichtbij als er gevaar dreigt vanuit de lucht. De illustraties in acrylverf beslaan telkens een dubbele pagina. De landschappelijke omgeving wordt subtiel aangeduid. Veel groen- en blauwtinten met als accent het grappige gele eendje. De duidelijkheid van de afbeeldingen is ondergeschikt aan de sfeer. Het verhaal zal peuters aanspreken: de wereld verkennen, spannende dingen tegenkomen; dat kan allemaal als moeder dichtbij blijft. Een vooral voor volwassenen mooi ogend prentenboek met een voor kleintjes bruikbaar verhaal. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463130790

Titel Kom nou, Bommes!
Auteur Jane Simmons
Secundaire auteur Anna Dolinda
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2016?]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Zirkoon, (c)1998 - Vertaling van: Come one, Daisy! - London : Orchard Books, (c)1997
ISBN 9789463130790
PPN 405459831
Thematrefwoord Verdwalen
Taal Nederlands