Sophie en haar vriendjes
Boek

Sophie en haar vriendjes een voelboek ([2016])/ tekst: Dawn Sirett

Sophie de giraf woont met haar vriendjes in een fijn huis. Ze spelen in de woonkamer, bakken koekjes in de keuken en 's avonds in bed leest Sophie een verhaaltje voor. Vierkant hardkartonnen prentenboekje gedetailleerde, zachtgekleurde illustraties en voelelementen. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Over girafje Sophie en haar vriendjes, met wat ongebruikelijke namen voor Nederlandse kinderen (o.a. Gabin de beer, Kiwi de vogel en Lazare de kat), verschenen al meer boekjes*. Dit keer wordt per dubbele pagina een activiteit getoond in een bepaald vertrek van het huis van Sophie, te beginnen met spelletjes doen in de woonkamer, koekjes/muffins bakken in de keuken (wat 'koken' word genoemd), fruit plukken in de tuin en voorlezen in de slaapkamer. De clichématige illustraties in zachte kleuren zijn tamelijk druk. Elke plaat bevat een tot drie voelelementen van verschillende structuur en op de voorkant zijn de stippen van Sophie te voelen (zacht vilt). De vierkante uitgave met twee afgeronde hoeken is uitgevoerd in glanzend karton. Het verhaal begint en eindigt aan de binnenzijden van het omslag. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048313686

Titel Sophie en haar vriendjes : een voelboek
Uniforme titel Sophie la girafe®
Auteur Dawn Sirett
Type materiaal Boek
Uitgave Maarssen : Veltman Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Omslagtitel. - Omslag vermeldt: Sophie la girafe® - Vertaling van: Sophie and friends. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2014
ISBN 9789048313686
PPN 405032684
Thematrefwoord Wonen ; Dagritme ; Voelboeken
Taal Nederlands