In de achtbaan!
Boek

In de achtbaan! ([2017])/ Richard en Louise Spilsbury, vertaling [uit het Engels]: Irene Venditti ; eindredactie: Cecile Bolwerk

Wat gebeurt er in een looping? Hoe werkt een ritje in een simulator? Ontdek hoe krachten in pretparken werken. Bevat uitleg, drie proefjes, kennistest en veel kleurenfoto's en andere illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe werkt een achtbaan, hoe werken botsautootjes en waarom voel je je lichter als je valt? In de serie 'Kracht in beweging'* wordt uitgelegd welke krachten aan het werk zijn in pretparken. Leuk is dat de voorbeelden uit de wereld van de doelgroep zijn gehaald. De uitleg staat steeds in korte alinea's met eigen kop op veelal een pastelkleurige achtergrond. Natuurkundebegrippen als zwaartekracht, wrijving, middelpuntzoekende kracht, G-krachten, de wetten van Neuwton e.d. worden zo op een boeiende manier uitgelegd. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden nog eens uitgelegd in een woordenlijst. De tekst wordt begeleid door kleurenfoto's en (ook een enkele schematische) kleurenillustraties met bijschriften en gekleurde kaders met aanvullende informatie. Tussendoor staan drie leuke proeven om zelf te doen. Via tien quizvragen kan de opgedane kennis worden getoetst. Een erg aantrekkelijke en overzichtelijke kennismaking met de natuurkundewetten van een aansprekend onderwerp die o.a. aansluit bij de actuele aandacht die het vak techniek op (basis)scholen krijgt. Bevat register en verwijzingen naar websites, boeken en musea voor aanvullende informatie. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055668861 | 48 pagina's

Titel In de achtbaan!
Auteur Richard Spilsbury
Secundaire auteur Louise Spilsbury ; Irene Venditti ; Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Auteurs vermeld op rug van omslag - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Ride that rollercoaster! - Capstone Global Library Ltd., (c)2016. - (Feel the force)
ISBN 9789055668861
PPN 406389411
Rubriekscode 491
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pretparken; Mechanica
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Pretparken

Relaties/Serie

Kracht in beweging
Boek

Kracht in beweging (2017)

vol.
Uitgeleend