Untersuchungen in Travemünde
Boek

Untersuchungen in Travemünde (2010)/ Christian Gellenbeck, bearb. von Tiziana Cignatta ; ill. von Fabio Sardo ; [Red.: Sonja Staudinger]

Sophie en Lukas logeren in Schleswig-Holstein bij hun vriend Holger. Holger moest op een kist letten, die was gevonden in een scheepswrak uit de 15de eeuw. Maar de kist is gestolen. Met opdrachten en een cd. Vanaf ca. 14 jaar.

Recensie

Sophie en Lukas gaan op vakantie naar Travemünde, een rustig vakantieplaatsje in Schleswig-Holstein. Ze logeren er bij hun vriend Holger. Holger is echter in alle staten: een archeologisch team heeft in een scheepswrak uit de 15de eeuw een kist gevonden. Holger moest op de kist letten, maar iemand heeft hem neergeslagen en de kist gestolen. De drie vrienden gaan op onderzoek uit. Al snel hebben ze drie verdachten. Hun onderzoek voert hen naar een vuurtoren, waar ze in een benarde situatie terechtkomen. Kort detectiveverhaal dat wordt afgewisseld met informatieve hoofdstukken over de streek, over vrijbuiters en over vuurtorens. Elk hoofdstuk van het verhaal bevat minstens één illustratie; de informatieve hoofdstukjes zijn met foto's geïllustreerd. Dit boekje uit de reeks 'Lesen und üben'*, dat bedoeld is voor jonge lezers die Duits leren, bevat een heleboel oefeningen rond woordenschat, leesbegrip en grammatica. Er zit ook een cd bij waarop het hele verhaal is ingesproken met verschillende stemmen. Het boekje kreeg niveau 2 mee en is dus geschikt voor scholieren na ca. twee jaar Duitse les. Niveau: A2. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Duits | 9788853009838

Titel Untersuchungen in Travemünde
Auteur Christian Gellenbeck
Secundaire auteur Tiziana Cignatta ; Fabio Sardo ; Sonja Staudinger
Type materiaal Boek
Editie 1. Ausg;
Uitgave Genua : Cideb, 2010
Overige gegevens 96 p - ill., foto's - 21 cm - audio-cd
ISBN 9788853009838
PPN 34356565X
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Diefstallen
Taal Duits

Relaties/Serie

Lesen und üben. Niveau 2
Boek

Lesen und üben. Niveau 2 (2006-...)

vol.
Uitgeleend