Ik
Boek

Ik ([2016])/ Meredith Costain, Danielle McDonald, vertaling [uit het Engels]: Leen Vandereyken

Ella en Zoe beginnen een hondenuitlaatservice. Ze hangen overal posters op. Maar hun enige klant is een buurjongen met zijn hagedis. Hoe kan het dat pestkop Bes Brouwer wel heel veel honden uitlaat? Ella vertelt in haar dagboek wat er gebeurt. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Ella houdt van lol maken en dieren. De jaarlijkse beroependag op school staat in het teken van dieren. Ella wordt geïnspireerd en besluit met haar beste vriendin Zoë een hondenuitlaatservice te beginnen. Ze maken posters en hangen die op verschillende plekken op. Maar de meiden hebben weinig klanten. Ze mogen alleen letten op de hagedis van een buurjongen. En zelfs dat lukt de vriendinnen niet; de hagedis gaat er vandoor. Het is opvallend dat pestkop Bes Brouwer met veel verschillende honden in het park rondloopt. Ella en Zoë proberen erachter te komen waarom Bes zoveel succes heeft, terwijl de meiden geen klanten hebben. Fris vormgegeven meisjesboek waarbij veel gevarieerd wordt met typografie. Sommige woorden zijn dikgedrukt, lijken handgeschreven of zijn gekleurd. In de tekst in dagboekvorm staan veel zelfverzonnen afkortingen die direct worden uitgelegd; ook zijn er veel schema's en lijstjes. Op vrijwel elke bladzijde staan een of meer kleine illustraties die de tekst verlevendigen en verduidelijken. Uitgevoerd in zwart-wit met steunkleur zeegroen. Derde deel in de vrolijke meidenserie 'Ella : mijn dagboek', na 'Prima Ballerina' en 'Herrie in de klas'*. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463074308 | 145 pagina's

Titel Ik
Auteur Meredith Costain
Secundaire auteur Danielle McDonald ; Leen Vandereyken
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Biloan Junior, [2016]
Overige gegevens 145 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Meredith Costain en illustraties: Danielle McDonald. - Titelpagina vermeldt in plaats van "hou van" een hartje - Vertaling van: I [heart] pets. - Scholastic Australia, (c)2015. - (Ella diaries ; 3)
ISBN 9789463074308
PPN 407564012
Genre dierenleven
Thematrefwoord Huisdieren ; Dagboeken ; Pesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ella
Boek

Ella mijn dagboek (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Meredith Costain