Kaspers oceaanavontuur
Boek

Kaspers oceaanavontuur ([2016])/ originele tekst: Hannah Jardine, illustraties: Zoe Waring

Kasper de Krab wil de oceaan verkennen. Hij ontmoet Simon Schildpad, die een stevig schild heeft. Olga Octopus heeft acht armen en Kato Clownsvis verstopt zich graag. Wat een leuke nieuwe vrienden! Hardkartonnen, in vorm gesneden prentenboek met eenvoudige illustraties in frisse kleuren. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Kasper de krab gaat op stap om de oceaan (moeilijk begrip voor de doelgroep) te verkennen. Op zijn reis ontmoet hij Olga Octopus, Simon Schildpad en Kato Clownvis. Alle dieren vertellen iets over een bijzondere eigenschap die ze hebben: een stevig schild om zich in te verstoppen of acht poten (armen?) om goed mee te kunnen zwemmen. Klein, dik, hardkartonnen prentenboekje uitgesneden in de vorm van een krab, waarbij de scharen er bovenop zijn geplakt als extra 3D-element. De eenvoudige, zachtgekleurde illustraties zijn vriendelijk en zonder contouren. Op het omslag staat alleen een afbeelding, zonder tekst; de titel staat op de rug en op het achterplat. Het verhaal begint en eindigt op de schutbladen. In dezelfde opzet zijn er nog drie deeltjes verschenen*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463074254

Titel Kaspers oceaanavontuur
Auteur Hannah Jardine
Secundaire auteur Zoe Waring
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2016]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Victoria Crabs ocean adventure. - Bristol : I am a bookworm limited, (c)2016. - (Animal adventures)
ISBN 9789463074254
PPN 407397906
Genre dierenleven
Thematrefwoord Zeedieren
Taal Nederlands