Mijn allereerste dieren zoekboek
Boek

Mijn allereerste dieren zoekboek ([2016])/ illustraties: Ursula Weller, tekst: Susanne Gernhäuser

Ben en Laura gaan met hun ouders naar de boerderij, het park, de bergen en nog veel meer plekken waar ze allerlei dieren tegenkomen. Kun jij de mus vinden, en de rups en de steenbok? Hardkartonnen zoekplatenboek met gedetailleerde, sfeervolle kleurenillustraties en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Recensie

Bijna vierkant kartonboek met twee afgeronde hoeken dat jonge kinderen uitnodigt om 'dieren te zoeken'. Ben en Laura, twee kleuters, reizen door de kleine en de grote wereld en komen onderweg allerlei dieren tegen. Dieren op de boerderij, bij en in de rivier, in het grote park midden in de stad, in de wei, in het bos, aan zee, in de bergen, in de dierentuin en op de kinderboerderij. Elke plek is uitgelicht volgens een vast format. De zoekplaat, herkenbaar, verhalend realistisch en met oog voor details getekend, beslaat driekwart van elke spread. Het overige kwart, een witte kolom aan de linkerzijde, start met een kort tekstblok dat op eenvoudige wijze beschrijft waar Ben en Laura zijn en wat ze zien. Bijna alle tekstblokken eindigen met een (zoek)vraag. Onder het tekstblok staan een zevental kleine tekeningen -met naam en lidwoord - om voor te lezen, na te zeggen, te zoeken op de plaat en in de eigen omgeving. De woordkeus is soms nodeloos ingewikkeld: hooinet, poetskist, gentiaan, alpenkauw, maar ook hond, roodborstje en rugzak. Uitgave die oefening en uitbreiding van de woordenschat speels stimuleert; aanrader voor peuterspeelzaal, onderbouw basisschool, kinderopvang en thuis. In dezelfde opzet verscheen ook 'Mijn allereerste zoekboek op de boerderij'*. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044746723

Titel Mijn allereerste dieren zoekboek
Auteur Ursula Weller
Secundaire auteur Susanne Gernhäuser
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2016]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Vertaling van: Bei den Tieren. - Ravensburg : Ravensburger Buchverlag Otto Maier GmbH, (c)2014. - (Sachen suchen)
ISBN 9789044746723
PPN 407471987
Rubriekscode 592.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Zoekboeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zoekboeken