Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Ongewervelde dieren
Boek

Ongewervelde dieren ([2017])/ Anglea Royston, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Janne van der Leer ; eindredactie: Corian Linnemans

Er zijn allerlei soorten ongewervelde dieren, zoals spinnen en slakken. Wat hebben zij gemeen? Met grote kleurenfoto's en quiz. Samen lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kennismaken met ongewervelde dieren? Lees en bekijk dit deeltje uit de subserie 'Families uit het dierenrijk'* van de uitgebreide reeks 'Mijn eerste docu-boek'. In een korte inleiding wordt uitgelegd wanneer een dier tot de ongewervelden behoort. Daarna worden verschillende soorten verder toegelicht: weekdieren (mossel, slak), schaaldieren (krab, kreeft) en insecten (vlinder, libel). De kracht van samen sterk zijn in een groep en de verscheidenheid in aantal poten worden in de laatste hoofdstukken in woord en beeld besproken. Het grootste deel van de pagina wordt in beslag genomen door een realistische kleurenfoto. Daarbij staat een tekst van zo'n vier zinnen in een grote letter. Om de teksten zelf te kunnen lezen is ruime leesvaardigheid nodig, zowel wat techniek als begrip betreft. Met inhoudsopgave voorin en achterin een kleine quiz, woordenlijst, verwijzingen en een register. Deze uitgave is goed te gebruiken op school voor een werkstuk of spreekbeurt. Of gewoon om te bekijken en te lezen en de wereld van 'de ongewervelden van dichtbij of veraf' te ontdekken of wat beter te leren kennen! Samen lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Ook geschikt voor wat oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789055668915 | 32 pagina's

Titel Ongewervelde dieren
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie 1995#Voornaam van auteur is in boek fout weergeven het moet Angela zijn - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Invertebrates. - Capstone Global Library Limited, (c)2015. - (Animal classifications)
ISBN 9789055668915
PPN 406389187
Rubriekscode 597
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ongewervelde dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Ongewervelde dieren

Relaties/Serie

Mijn eerste docuboek. Families in het dierenrijk
Boek

Mijn eerste docuboek. Families in het dierenrijk (2017-...)

vol.
Uitgeleend