Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vissen
Boek

Vissen ([2017])/ Anglea Royston, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Janne van der Leer ; eindredactie: Corian Linnemans

Er zijn duizenden soorten vissen, zoals vliegende vissen en zeeduivels. Wat hebben zij gemeen? Met grote kleurenfoto's en quiz. Samen lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De serie 'Mijn eerste docu-boek' maakt uiteenlopende educatieve onderwerpen toegankelijk voor jonge kinderen. Dit deel uit de subreeks 'Families in het dierenrijk'* geeft een goede impressie van de leefwereld van vissen. Duizenden soorten zwemmen er rond: lang en glad of rond en plat; levend in zoet of zout water; reuzegroot of zo dun als een naald; uitbundig gekleurd of onopvallend. Zij zijn in te delen in drie groepen: beenvissen zoals haring en kabeljauw, kraakbeenvissen (haaien, roggen) en een kleine groep kaakloze vissen. Kieuwen zijn onmisbaar om adem te halen en vinnen om vooruit te komen, te sturen, in balans te blijven en af te remmen. Er is beknopt aandacht voor eitjes, broedzorg en diepzeevissen. De duidelijke kleurenfoto's - met uitleg in een wit vlak - beslaan meer dan de helft van de pagina's. De vier- tot soms zevenregelige teksten in een grote letter met ruime interlinie zijn helder en informatief. Het boek sluit af met een quiz in woord en beeld, een woordenlijst en een aantal verwijzingen naar boeken en internetsites. Samen lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Ook geschikt voor wat oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789055668946 | 32 pagina's

Titel Vissen
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie 1995#Voornaam van auteur is in boek fout weergeven het moet Angela zijn - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Fish. - Capstone Global Library Limited, (c)2015. - (Animal classifications)
ISBN 9789055668946
PPN 406389535
Rubriekscode 598.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vissen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vissen

Relaties/Serie

Mijn eerste docuboek. Families in het dierenrijk
Boek

Mijn eerste docuboek. Families in het dierenrijk (2017-...)

vol.
Uitgeleend