Reptielen
Boek

Reptielen ([2017])/ Anglea Royston, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Janne van der Leer ; eindredactie: Corian Linnemans

Er zijn veel soorten reptielen, zoals hagedissen en schildpadden. Wat hebben zij gemeen? Met grote kleurenfoto's en quiz. Samen lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Alle dieren zijn ingedeeld in groepen. In dit deel uit de subserie 'Families uit het dierenrijk'* van de uitgebreide reeks 'Mijn eerste docu-boek' ligt de focus op reptielen. Eerst wordt uitgelegd wanneer een dier tot de reptielen behoort. Daarna wordt ingezoomd op soorten zoals slangen, hagedissen en schildpadden. Tussendoor is er beknopte aandacht voor o.a. koudbloedigheid, camouflage, huid van schubben, het leggen van eieren en het zorgen voor de jongen. Tot slot wordt even ingegaan op de geschiedenis - reptielen bestaan al ruim 200 miljoen jaar - en een wonderlijk reptiel de brughagedis. Een groot deel van elke pagina wordt in beslag genomen door een duidelijke realistische kleurenfoto - met uitleg in een wit vlakje - van dieren in de natuur. De vier- tot soms zevenregelige teksten in een grote letter met ruime interlinie zijn helder en informatief. Het boek sluit af met een quiz in woord en beeld, een woordenlijst en een aantal verwijzingen naar boeken en internetsites. Samen lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Ook geschikt voor wat oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789055668939 | 32 pagina's

Titel Reptielen
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie 1995#Voornaam van auteur is in boek fout weergeven het moet Angela zijn - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Reptiles. - Capstone Global Library Limited, (c)2015. - (Animal classifications)
ISBN 9789055668939
PPN 406389322
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Reptielen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Reptielen

Relaties/Serie

Mijn eerste docuboek. Families in het dierenrijk
Boek

Mijn eerste docuboek. Families in het dierenrijk (2017-...)

vol.
Uitgeleend