Black sails. Seizoen 3
DVD

Black sails. Seizoen 3 ([2017])/ Jonathan E. Steinberg

Piratenkapitein James Flint en zijn bemanning vechten voor het voortbestaan van New Providence Island, een beruchte vrijbuitershaven uit het begin van de 18e eeuw.

Aanwezigheid

Recensie

Derde seizoen (2016) van een Amerikaanse avonturenserie die zich afspeelt in de piratenwereld van de 18e eeuw in de Caraïben, bedoeld als een prequel op het beroemde boek 'Schateiland' van R.L. Stevenson. New Providence Island is een plek zonder wetten, bestuurd door de meest beruchte piratenkapiteins uit de geschiedenis, waaronder kapitein Flint. In seizoen 3 gaat kapitein Flint (Toby Stephens) keihard de strijd aan met zijn vele tegenstanders, waaronder de Britse marine niet de geringste is. John Silver (Luke Arnold) vindt dat hij roekeloos te werk gaat. Rob Fruithof heeft een kleine rol als Nederlandse kapitein op een piratenschip in de zwarte slavenhandel. Robert Lloyd (LA Times 25-1-'14) schreef: 'Black Sails is a pirate treasure. The Starz series vividly depicts the daily life of pirates.' Jesse Heijnis (Volkskrant 14-2-'15) over seizoen 1: 'de makers van Black Sails hebben bewust gekozen voor een piratenshow zonder schouderpapegaaien en ooglapjes, maar weten zich met de nadruk op politieke steekspelletjes weinig te onderscheiden van al die andere met bloed en naakt aangeklede genreseries.' De serie werd genomineerd voor prijzen op het gebied van aankleding en geluid. 10 afleveringen. Het cijfer op IMDb.com staat op een 8,2.

Specificaties

Engels | 8712626088264

Titel Black sails. Seizoen 3
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Alik Sakharov ; Toby Stephens ; Hannah New ; Luke Arnold ; Zach McGowan
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2017]
Overige gegevens 4 dvd-video's (ongeveer 10 uur) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Toby Stephens, Hannah New, Luke Arnold, Zach McGowan. - Engels gesproken, Frans of Duits nagesynchroniseerd, ondertiteld in 4 talen waaronder Nederlands - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Platinum Dunes, 2016 - Bevat ook onder andere: Inside the world of Black Sails ; The storm ; Blackbeard: an 18th century pirate
ISBN 8712626088264
PPN 408191090
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Zeerovers ; Caribisch gebied; 18e eeuw
Taal Engels

Relaties/Serie

Black sails
DVD

Black sails (2014-...)

vol. Seizoen 3
Uitgeleend