Kilo Two Bravo
DVD

Kilo Two Bravo ([2016])/ directed by Paul Katis

In Afghanistan komt een groepje Britse militairen in grote problemen als de droge rivierbedding waar ze doorheen lopen vol Sovjetlandmijnen blijkt te zitten.

Recensie

De eerste lange speelfilm van filmmaker Paul Katis is gebaseerd op ware gebeurtenissen in Afghanistan, 2006. Een Britse legereenheid is gestationeerd in de provincie Helmand, dichtbij de Kajaki-waterkrachtcentrale en heeft niet veel te doen. Tijdens een routinepatrouille raakt een jonge soldaat zwaar gewond door een landmijn in een droge rivierbedding, in de jaren 1980 gelegd door de Sovjets. Zijn collega's schieten te hulp, maar het blijkt dat ze omringd worden door landmijnen, die bij de minste beweging af kunnen gaan. Guy Lodge (variety.com) vindt het een indrukwekkend debuut over de oorlog als universele hel, spannend, realistisch en claustrofobisch, met een strak en goed geschreven verhaal. Genomineerd voor een BAFTA voor Beste debuut.

Specificaties

Engels | 8711983102965

Titel Kilo Two Bravo
Uniforme titel Kajaki
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Paul Katis ; David Elliot ; Mark Stanley
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (108 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: David Elliot, Mark Stanley, Scott Kyle, Malachi Kirby. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : Pukka Films, (c)2014 - Alternatieve titel: Kajaki - Bevat eveneens: Achter de schermen ; Interviews
ISBN 8711983102965
PPN 408158034
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Afghanistan ; Britse militairen ; Landmijnen
Taal Engels