Vincent
DVD

Vincent (2016)/ een film van Christophe Van Rompaey

Een 17-jarige jongen wil zelfmoord plegen om de wereld bewust te maken van de ecologische problemen. Zijn extraverte tante probeert hem op andere gedachten te brengen.

Recensie

Tragikomische roadmovie van de Belgische regisseur Christophe Van Rompaey, evenals 'Aanrijding in Moscou' geschreven door Jean-Claude Van Rijckeghem. De 17-jarige Vincent is een gedreven milieuactivist die zelfmoord wil plegen om de wereld wakker te schudden. Wanneer zijn extraverte tante Nikki uit Parijs op bezoek komt, reist hij met haar mee terug om zijn daad uit te voeren. Nikki neemt hem mee op reis door Frankrijk om hem op andere gedachten te brengen, waarbij ze worden achtervolgd door Vincents moeder en stiefvader. In de hoofdrol Spencer Bogaert (Labyrinthus), verder o.a. Barbara Sarafian en Alexandra Lamy. Charlotte Timmermans (filmmagie.be) schrijft: '(...) Meer dan een lezing over ecologie is 'Vincent' een familiefilm met situatiehumor (vooral van Barbara Sarafian als moeder/heldin van het gezin), klefheid en véél toeval. Alle ingrediënten dus voor een feelgood-movie, niet geschikt voor kijkers die allergisch zijn voor pathetiek. (...) Alleen ligt de boodschap in 'Vincent' er vingerdik op, en laten tragedie en komedie zich hier minder goed mengen. (...)' Sarafian ontving op het festival van Locarno de persprijs voor Beste actrice.

Specificaties

Nederlands | 5414937033355

Titel Vincent
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Christophe Van Rompaey ; Spencer Bogaert ; Alexandra Lamy
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : Remain in Light, 2016
Overige gegevens 1 dvd-video (121 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Spencer Bogaert, Alexandra Lamy, Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg. - Vlaams gesproken, ondertiteld in Nederlands en Frans - Videoversie van de film: België : A Private View, (c)2016
ISBN 5414937033355
PPN 408172231
Thematrefwoord Milieu
Taal Nederlands