Dieren en planten in en rond vijver en plas
Boek

Dieren en planten in en rond vijver en plas (2016)/ hoofdredacteur: Krystyna Mayer, illustraties: Richard Allen, Dan Cole, David Daly, Szabolcs Kokay & Stephen Message ; vertaling [uit het Engels] en opmaak: Ger Meesters

Informatie in woord en beeld voor het determineren van meer dan honderdtachtig algemeen in en rond het water voorkomende soorten dieren en planten.

Recensie

In deze kleine, maar fijne determinatiegids staat het aquatisch milieu centraal. In de korte inleiding wordt ingegaan op de internationale wetlands, kunstmatig aangelegde vijvers en spontaan ontwikkelde plassen, beekjes en poelen. Meer dan 180 algemeen herkenbare soorten zoogdieren, vogels, insecten, vissen, amfibieën, reptielen en planten worden nader toegelicht. Van iedere soort wordt de Europese verspreiding, de morfologische kenmerken, de habitats en het voedselpatroon omschreven. Deze informatie vergemakkelijkt de determinatie. Mooie natuurgetrouwe tekeningen met veel details geven een goed beeld van de soortendiversiteit. Het register bevat zowel de Nederlandse als de wetenschappelijke benamingen. Voorzien van een uitvouwbare miniposter met de verkleinde afbeeldingen en namen van alle behandelde soorten. Voor de beginnende natuurliefhebber is dit een prima gidsje met relatief veel informatie om tot een juiste naamsbepaling te komen. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789021564319 | 192 pagina's

Titel Dieren en planten in en rond vijver en plas
Secundaire auteur Krystyna Mayer ; Richard Allen ; Ger Meesters
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos, 2016
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 14 cm - miniposter
Annotatie Met register - Vertaling van: Concise pond wildlife guide. - London : Bloomsbury Publishing Plc, 2015
ISBN 9789021564319
PPN 408060603
Rubriekscode 578.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Waterfauna ; Waterflora
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Water