Tijden van duisternis
Boek

Tijden van duisternis Engeland, 1946. De nazi's hebben de macht in handen. Eén man riskeert alles om een kind te redden - en zichzelf. ([2017])/ Tony Schumacher, vertaling [uit het Engels]: Gerard Suurmeijer

In door nazi's bezet Engeland in 1946 besluit Jodenjager John Rossett een Joods jongetje te redden, het begin van een bloedstollende klopjacht waarin niemand te vertrouwen is.

Aanwezigheid

Recensie

In 1946 houdt nazi-Duitsland Engeland bezet. Politieman John Rossett was een Engelse oorlogsheld, maar na de dood van zijn vrouw en zoon door een bomaanslag van het Engelse verzet is hij bij het Bureau voor Joodse Zaken gaan werken, waarvoor hij op ondergedoken Joden jaagt. Zijn emoties verdooft hij met sloten alcohol. Een oude Joodse kennis vraagt, voordat hij door Rossett wordt afgevoerd, of hij op zijn schat wil passen. Dat blijkt het jongetje Jakob. Dankzij Jakob verandert er iets in de geest van de gewelddadige Rossett en hij besluit de jongen te redden, een beslissing die hem in conflict brengt met zijn baas, de intelligente majoor Koehler, die ondanks al zijn beschaving meedogenloos is. In een armoedig en grauw Londen ontwikkelt zich een gewelddadige klopjacht. Medestanders blijken verraders of dubbelspionnen te zijn, niemand is te vertrouwen. Stevig geweld in een verhaal waarin de hoofdpersoon weer zichzelf wordt. Een sterk thrillerdebuut. Wordt vervolgd door 'The British lion'.

Specificaties

Nederlands | 9789022579268 | 399 pagina's

Titel Tijden van duisternis : Engeland, 1946. De nazi's hebben de macht in handen. Eén man riskeert alles om een kind te redden - en zichzelf.
Auteur Tony Schumacher
Secundaire auteur Gerard Suurmeijer
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, [2017]
Overige gegevens 399 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The darkest hour. - Londen : William Morrow, 2014. - (John Rossett ; 1)
ISBN 9789022579268
PPN 407877851
Genre thriller
Taal Nederlands