Hebben vogels knieën?
Boek

Hebben vogels knieën? ([2017])/ Stephen Moss, vertaling [uit het Engels] en opmaak: Ger Meesters ; redactie: Madeleine Gimpel

Zingen alleen de mannetjes? Hoe bewegen vogels? Ruim vijfhonderd vragen over vogels worden kort beantwoord, met voorbeelden van soorten uit de hele wereld. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Uitgave met meer dan vijfhonderd wetenswaardigheden over vogels, in een vraag-en-antwoord-opzet met uiteenlopende moeilijkheidsgraad, die ook als naslagwerk kan dienen. Via het register kan op onderwerp gezocht worden. In tien hoofdstukken worden allerlei vragen over vogels beantwoord, met voorbeelden van soorten uit de hele wereld. Ze gaan over anatomie, trek, broeden, communicatie, verspreiding, evolutie, foerageren en de verhouding van mensen tot vogels. De vragen kunnen praktisch en simpel zijn, zoals 'wat is een zangvogel' en 'vliegen vogels ook wel eens achteruit'. Maar het kan ook technisch zijn en gaan over taxonomie, uitsterven of adaptieve radiatie. In kaders worden de uitersten van over de hele wereld uitgelicht: de grootste vogel, de kleinste, de vogel met de langste snavel, de vroegste zanger etc. Ook katten, vogelnamen en poëzie vinden een plekje in dit boek. De antwoorden zijn helder en beginnen onder meer met ja, ja soms, vaak, vaak niet, vrijwel zeker niet, nee en ook dat weten we niet. Zowel volwassenen als jongeren vanaf een jaar of 14 zullen op veel van hun vragen over vogels antwoorden vinden. Met veel fraaie kleurenfoto's met bijschrift. Bevat literatuuropgave met Engelstalige titels.

Specificaties

Nederlands | 9789021564692 | 238 pagina's

Titel Hebben vogels knieën?
Auteur Stephen Moss
Secundaire auteur Ger Meesters ; Madeleine Gimpel
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 238 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuur opgave, register - Vertaling van: Do birds have knees?. - London : Bloomsbury Publishing, 2016
ISBN 9789021564692
PPN 408050136
Rubriekscode 598.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels