Meegaan tot het einde
Boek

Meegaan tot het einde stervende mensen bijstaan : over de laatste dagen, nachten en uren ([2017])/ Marinus van den Berg, illustraties Marco Faasen

Poetische en troostvolle teksten, afgewisseld met meer praktische informatie voor mensen die van nabij een sterfgeval meemaken.

Recensie

De auteur is een bekende op het gebied van zorg, afscheid, verlies en rouw. Hij schrijft erover, geeft lezingen en workshops. Dit zeer toegankelijke boek gaat over tal van aspecten rond het levenseinde waar naasten mee te maken (kunnen) krijgen als ze hun dierbare in zijn laatste dagen bijstaan. 'Hoe lang gaat het duren?' is een vraag die al gauw opkomt. Er kunnen veel meer vragen bij komen en situaties ontstaan die om ondersteuning vragen. Lijdt iemand als het ademen reutelen wordt? Wat houdt waken eigenlijk in? Is alles gezegd en móet wel alles gezegd worden? Wat gebeurt er als de laatste adem is uitgeblazen? Het boek beschrijft ervaringen van betrokkenen, maar ook van de auteur zelf en diens overwegingen erbij. Er staan bovendien praktische tips in, die aan het denken kunnen zetten. Alles onder de noemer dat elk sterven en elk afscheid uniek zijn. Een prettig, behulpzaam, overzichtelijk boek voor zowel naasten en nabestaanden als zorgprofessionals. Met enkele zwart-wittekeningen en korte beschouwingen.

Specificaties

Nederlands | 9789025905804 | 123 pagina's

Titel Meegaan tot het einde : stervende mensen bijstaan : over de laatste dagen, nachten en uren
Auteur Marinus van den Berg
Secundaire auteur Marco Faasen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Ten Have, [2017]
Overige gegevens 123 pagina's - illustraties - 18 cm
ISBN 9789025905804
PPN 408050624
Rubriekscode 418.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Stervensbegeleiding; Christelijke visie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Stervens-begeleiding