Bezoek van de knokploeg
Dwarsligger

Bezoek van de knokploeg ([januari 2017])/ Jennifer Egan, vertaald [uit het Engels] door Ton Heuvelmans

Een oudere punker die nu een platenmaatschappij heeft en zijn hartstochtelijke, maar verwarde jonge medewerkster tonen aan hoe kunst en muziek een mens uit de dagelijkse beslommeringen kunnen verlossen.

Aanwezigheid

Recensie

Deze vierde roman van de Amerikaanse schrijfster (1962) is bekroond met de Pulitzer Prize 2011. Het is inderdaad een prachtig kunstwerk dat de grote levensthema's op een verrassende manier dichtbij brengt. In dertien hoofdstukken komen dertien authentieke stemmen aan het woord die vertellen over hun leven, ambities en ontmoetingen, hun liefdes en verleidingen. Op ingenieuze wijze zijn de levens van de verschillende vertellers met elkaar verbonden, waardoor hun verhaal opgaat in een grillig sociaal netwerk dat uitwaaiert én uiteenvalt. De centrale figuren zijn actief (geweest) in de popmuziek. Op de top van zijn roem krijgt platenproducer Bennie Salazar bezoek van zijn vroegere vriend Scotty die ooit als punkgitarist furore maakte, maar door psychische problemen is ontspoord. Hoe is het hun vroegere vriendinnen vergaan? En wat bezielt de nieuwe generatie? Egan laat met een lach en een traan zien hoe de tijd elk leven op een eigen manier ombuigt en afbreekt. Als een knokploeg die sluipend zijn werk doet. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789049805265 | 551 pagina's

Titel Bezoek van de knokploeg
Auteur Jennifer Egan
Secundaire auteur Ton Heuvelmans
Type materiaal Dwarsligger
Editie [Negende druk];
Uitgave [Amsterdam] : Dwarsligger®, [januari 2017]
Overige gegevens 551 pagina's - illustraties - 12 cm
Annotatie Deze dwarsligger® is tot stand gekomen in samenwerking met Uitgeverij De Arbeiderspers - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : De Arbeiderspers, 2011 - Vertaling van: A visit from the goon squad. - New York : Knopf, 2010
ISBN 9789049805265
PPN 408614625
Thematrefwoord Muziek
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dwarsligger
Boek

Dwarsligger (2009-...)

vol. 443
Uitgeleend