Matilda's laatste dans
Boek

Matilda's laatste dans (februari 2017)/ Tamara McKinley, vertaling [uit het Engels] Annemarie Verbeek

Na de dood van haar man en zoon erft een vrouw een boerderij op het Australische platteland, waar ze in het reine komt met vragen uit het verleden.

Aanwezigheid

Recensie

In deze fascinerende roman worden twee verhaallijnen vervlochten. Jenny, kunstenares en al jong weduwe, erft de schapenboerderij Churinga in New South Wales, in de binnenlanden van Australië. Ze vindt er de dagboeken van Matilda die er in de jaren twintig van de twintigste eeuw aan begon. Zo krijgt Jenny, die wordt meegezogen in haar verhalen, een levendig en indringend beeld van het harde leven van Matilda: rivaliteit tussen boeren, werkende Abo(riginal)s, armoe, incest, de dood van haar ouders en kind. Maar het verhaal geeft ook treffende beschrijvingen van het leven in de Australische binnenlanden en aan de kust, in de steden. Droogte, stormen, branden en overstromingen blijken in hun beider levens bedreigend. Terwijl Jenny gevoelens ontwikkelt voor haar voorman, weet ze al lezende ook de betovering en geheimen van Churinga te ontdekken. Deze indrukwekkende beschrijving van het leven in Australië gedurende de twintigste eeuw wordt wel vergeleken met 'De doornvogels' van Colleen McCullough. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789026143205 | 423 pagina's

Titel Matilda's laatste dans
Auteur Tamara McKinley
Secundaire auteur Annemarie Verbeek
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk, eerste in deze uitvoering;
Uitgave utrecht : De Fontein, februari 2017
Overige gegevens 423 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Weert : Van Buuren Uiteverij BV, 2000 - Vertaling van: Matilda's last waltz. - London : Julia Piatkus Ltd, (c)1999
ISBN 9789026143205
PPN 406766320
Genre familieroman
Thematrefwoord Australië
Taal Nederlands