Brugklassers!
Boek

Brugklassers! (2016)/ Caja Cazemier, Karel Eykman & Martine Letterie

Jesse, Vera en Isa gaan naar de brugklas. Lastig hoor, hoe weet je wat je nog wel kunt doen en wat absoluut niet meer kan? Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het valt niet mee als je van de basisschool naar de middelbare school gaat. Alles is anders en erger nog, je verandert zelf ook. Soms zo dat je jezelf niet meer begrijpt. Bundeling van de eerder afzonderlijk verschenen titels 'Naar de brugklas', 'In de brugklas' en 'De brugklas door', waarin anderhalf jaar uit het leven van Isa, Jesse en Vera wordt beschreven. Het begint bij het maken van de Cito-toets met de daarbij behorende stress om met het eindfeest na een jaar brugklas te eindigen. Alles waar je als beginnend brugpieper tegen aanloopt, komt aan de orde: het uitkiezen van een agenda, tas, kleding. Maar ook het veranderen van vriendschappen, de onzekerheid op een grote school, het omgaan met huiswerk, het veranderen van gevoelens, chagrijnig zijn en niet weten waarom, verliefd worden etc. Vlot taalgebruik met niet te lange hoofdstukken. Heerlijk leesboek voor aankomende brugklassers om zich voor te bereiden op de brugklas en een herkenning voor degene die brugger zijn of het brugger zijn net achter de rug hebben. Zowel voor jongens als voor meiden (iets meer voor de laatste groep) vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021676821 | 368 pagina's

Titel Brugklassers!
Uniforme titel Naar de brugklas In de brugklas De brugklas door
Auteur Caja Cazemier
Secundaire auteur Karel Eykman ; Martine Letterie
Type materiaal Boek
Editie Vierde herziene druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, 2016
Overige gegevens 368 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Onmisbaar voor alle (aanstaande) brugklassers! - Op omslag: editie 2017-2018 - 1e druk: 2009 - Bevat: Naar de brugklas ; In de brugklas ; De brugklas door. - Oorspronkelijke uitgave: 2002, 2006, 2008
ISBN 9789021676821
PPN 404324541
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Vriendschap ; Angsten
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schoolleven ; Vriendschap ; Angsten