Waar komen vlees en zuivel vandaan?
Boek

Waar komen vlees en zuivel vandaan? ([2017])/ Linda Staniford, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Corian Linnemans

Waar komen vlees en melk vandaan? En wat gebeurt er allemaal voordat ze op je bord liggen? Lees ook wat voor soorten vlees er zijn. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit bijna vierkante boek wordt in korte teksten en veel kleurenfoto's uitgelegd waar vlees en zuivel vandaan komen en hoe ze hun weg vinden naar ons bord. Na een inhoudsopgave volgen tien hoofdstukjes van steeds twee pagina's. Zowel links als rechts staat een tekst van korte zinnen in grote, schreefloze zwarte letters, met erboven een foto. Lastige woorden zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achterin uitgelegd, zoals herkauwen en zuivel. De inhoud is eenvoudig en het onderwerp komt dicht bij de belevingswereld van kinderen. Achterin staan boeken en websites om meer over dit onderwerp te weten te komen en een register maakt het boekje makkelijk doorzoekbaar en leert bovendien goed hoe een informatief boek 'werkt'. Een goede basis voor het werken aan een spreekbeurt. Maakt deel uit van de subserie 'Van boer naar... bord'* in de uitgebreide reeks 'Mijn eerste docu-boek'. Er wordt een wat rooskleurig beeld gegeven van het welzijn van de dieren, bv. kalfjes die bij de moederkoeien in de wei staan en geen foto's van koeien in stallen of het slachthuis. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755667 | 24 pagina's

Titel Waar komen vlees en zuivel vandaan?
Auteur Linda Staniford
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: How do animals give us food. - Capstone Global Library Limited, (c)2017. - (From farm to fork)
ISBN 9789461755667
PPN 406389241
Rubriekscode 628.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vlees ; Zuivel
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Levensmiddelen

Relaties/Serie

Van boer naar... bord!
Boek

Van boer naar... bord! (2017)

vol.
Uitgeleend
Linda Staniford