Waar komen granen vandaan?
Boek

Waar komen granen vandaan? ([2017])/ Linda Staniford, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Corian Linnemans

Waar groeit rijst en wat gebeurt er allemaal voordat het op je bord ligt? Lees ook welke granen er nog meer zijn. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat voor granen zijn er allemaal? Waar groeit rijst? Kort wordt uitgelegd waar granen en in het bijzonder rijst vandaan komen en hoe ze hun weg vinden naar ons bord. Na een inleiding over wat granen zijn volgen negen hoofdstukjes van steeds twee pagina's. Daarin wordt ingegaan op rijst voor wat betreft de groei, oogst, de verwerking in de fabriek en de reis per vrachtschip naar o.a. Nederland. Tot slot worden enkele soorten granen op een rijtje gezet. Op elke pagina staat een tekst van zo'n vier korte zinnen in grote, schreefloze zwarte letters, met daarboven een grote kleurenfoto. Lastige woorden zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achterin uitgelegd, zoals verbouwen en vezels. De inhoud is eenvoudig en het onderwerp komt dicht bij de belevingswereld van kinderen. Achterin staan verwijzingen naar enige boeken en websites om meer over dit onderwerp te weten te komen en een register. Maakt deel uit van de subserie 'Van boer naar... bord'* in de uitgebreide reeks 'Mijn eerste docu-boek'. Deze handzame uitgave is goed op school te gebruiken, o.a. als basis voor een spreekbeurt. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755643 | 24 pagina's

Titel Waar komen granen vandaan?
Auteur Linda Staniford
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Where do grains come from? - Capstone Global Library Limited, (c)2017. - (From farm to fork)
ISBN 9789461755643
PPN 406389594
Rubriekscode 628.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Granen
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Granen

Relaties/Serie

Van boer naar... bord!
Boek

Van boer naar... bord! (2017)

vol.
Uitgeleend
Linda Staniford