Waar komen groenten vandaan?
Boek

Waar komen groenten vandaan? ([2017])/ Linda Staniford, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Corian Linnemans

Hoe groeien wortels en wat gebeurt er allemaal voordat ze op je bord liggen? Lees ook welke groenten er nog meer zijn. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 10/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Weten - Eten en drinken GROENTEN STAN

Recensie

Wat voor groenten zijn er? Wat is oogsten? Kort wordt uitgelegd waar groenten, en in het bijzonder wortels vandaan komen en hoe ze hun weg vinden naar ons bord. Na een inleiding over wat groente is en dat het goed voor de gezondheid is, volgen negen hoofdstukjes van steeds twee pagina's. Daarin wordt ingegaan op wortels voor wat betreft o.a. de groei, oogst, de verwerking in de fabriek en het vervoer naar de winkel. Tot slot worden enkele soorten groenten op een rijtje gezet. Op elke pagina staat een tekst van zo'n vier korte zinnen in grote, schreefloze zwarte letters, met daarboven een grote kleurenfoto. Lastige woorden zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achterin uitgelegd, zoals akkerbouw en telen. De inhoud is eenvoudig en het onderwerp komt dicht bij de belevingswereld van kinderen. Achterin staan verwijzingen naar enige boeken en websites om meer over dit onderwerp te weten te komen en een register. Maakt deel uit van de subserie 'Van boer naar... bord'* in de uitgebreide reeks 'Mijn eerste docu-boek'. Deze handzame uitgave is goed op school te gebruiken, o.a. als basis voor een spreekbeurt. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755674 | 24 pagina's

Titel Waar komen groenten vandaan?
Auteur Linda Staniford
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Where do vegetables come from? - Capstone Global Library Limited, (c)2016. - (From farm to fork)
ISBN 9789461755674
PPN 406389276
Rubriekscode 637.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Groenten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Groenten

Relaties/Serie

Van boer naar... bord!
Boek

Van boer naar... bord! (2017)

vol.
Uitgeleend
Linda Staniford