Voir du pays
DVD

Voir du pays ([2017])/ un film de Delphine Coulin, Muriel Coulin

Na een missie in Afghanistan verblijven twee vrouwelijke militairen drie dagen in een hotel in Cyprus om de oorlog te vergeten. Het is niet zo gemakkelijk het geweld achter zich te laten.

Recensie

Drama van Delphine en Muriel Coulin (17 filles) met SoKo (La danseuse) en Ariane Labed (Préjudice). Marien en Aurore zijn twee Franse militairen van rond de 25 die na een verblijf van maanden in Afghanistan naar huis terugkeren. Samen met een groep collega's brengen ze drie dagen door in een luxehotel op Cyprus voor een zogeheten 'decompressie'. Het blijkt echter niet gemakkelijk om het oorlogsgeweld te vergeten. Humo (10-9-'16): '(...) De makers spelen iets te opzichtig met het contrast tussen het kaki van de soldaten en de bikini's van de cocktails slurpende hotelgasten, maar dat neemt niet weg dat hun aanpak wérkt. (...) De dramatische impact van het verhaal had groter kunnen zijn, maar het blijft natuurlijk tragisch om te zien hoe die totaal verknipte mensen in dat resort letterlijk op een gelegenheid zitten te wachten om hun opgekropte agressie op iets of iemand los te laten. (...)'. Luc Joris (De Morgen 7-9-'16): '(...) toch slagen de makers er niet in écht in om door te dringen tot dat psychisch bezoedelde verleden van Aurore en Marine (...) Het anders hechte Voir du pays blijft een tik te demonstratief om echt te kunnen overtuigen (...)'. Beide kranten geven 3 sterren. Winnaar van Un Certain Regard in Cannes.

Specificaties

Frans | 8717249483984

Titel Voir du pays
Uniforme titel The stopover
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Delphine Coulin ; Muriel Coulin ; Soko ; Ariane Labed
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinemien, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (99 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Soko, Ariane Labed, Ginger Romàn, Karim Leklou. - Frans en Grieks gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op de roman van Delphine Coulin - Videoversie van de film: Frankrijk, 2016 - Alternatieve titel: The stopover
ISBN 8717249483984
PPN 408171790
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Vrouwelijke militairen ; Afghanistan ; Psychotrauma's
Taal Frans