Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Expeditie verdwaald
Boek

Expeditie verdwaald ([2017])/ tekst Mitch Krpata, illustraties Kory Merritt ; vertaling [uit het Engels]: Florus van Rooijen

Mya, Boya en Jordy zijn ontsnapt van het geheimzinnige eilandenrijk Poptropica waar ze werden vastgehouden door Vikingen. Wat ze niet weten is dat ze meteen achtervolgd worden door hun vijand, Octavius. Ballonstrip. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mya, Boya en Jordy zijn ontsnapt van het geheimzinnige eilandenrijk Poptropica waar ze werden vastgehouden door Vikingen. Ze varen weg en lijden ontberingen. Ze zijn dan ook blij als ze met behulp van een magische kaart aanspoelen op een mysterieus eiland. Wat ze niet weten is dat ze meteen achtervolgd worden door hun vijand, Octavius. Hij wil de magische kaart, die het mogelijk maakt om door de tijd te reizen, van hen stelen. Dit is het tweede deel van de serie 'Poptropica'*. Het boek bevat elementen uit de gelijknamige online role-playing game uit 2007 ontwikkeld door Pearson Education, maar vooral bedacht door Jeff Kinney, de auteur van het 'Dagboek van een loser'. De avontuurlijke en spannende elementen uit de game zullen kinderen erg leuk vinden. De dialogen zijn jammer genoeg niet bijzonder sterk of grappig en nogal voor de hand liggend. De illustraties zijn kleurig, fantasierijk en sfeervol en hebben een eigen stijl. Verhaal in stripvorm, met de tekst in ballonnen. De serie zal zeker in de smaak vallen bij de jeugd. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026142390 | 111 pagina's

Titel Expeditie verdwaald
Auteur Kory Merritt
Secundaire auteur Mitch Krpata ; Jeff Kinney ; Florus van Rooijen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2017]
Overige gegevens 111 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Naar een idee van Jeff Kinney - Vertaling van: The lost expedition. - New York : Amulet Books, (c)2016. - (Poptropica)
ISBN 9789026142390
PPN 408104791
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Eilanden ; Verdwalen ; Stripverhalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Poptropica
Boek

Poptropica (2017-...)

vol. 2
Uitgeleend
Kory Merritt