Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het geheim van de landkaart
Boek

Het geheim van de landkaart ([2017])/ tekst Jack Chabert, illustraties Kory Merritt ; vertaling [uit het Engels]: Florus van Rooijen

Boyan, Jordy en Mya maken een tochtje met een luchtballon. De bestuurder Octavius laat hen landen op een onbekend eiland. Ze hebben een mysterieuze landkaart. Maar is dat genoeg om de weg naar huis te vinden? Ballonstrip. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wanneer Boyan, Jordy en Mya een tochtje met een luchtballon maken, zorgt de bestuurder Octavius ervoor dat ze op een onbekend eiland belanden. Toevallig komen ze in het bezit van zijn heel bijzondere, interactieve landkaart. Er leven dodo's en sabeltandtijgers op het tropische eiland, maar het drietal wordt vooral bedreigd door een bende Vikingen die hen gevangennemen. Wanneer ze willen vluchten, worden ze belaagd door de Vikingen en door Octavius die zijn kaart terug wil. Het verhaal is verteld in stripvorm, met kleurrijke plaatjes en tekstballonnen. Alle figuren krijgen een eigen karikaturale typering, maar alles is vooral gericht op achtervolgingen, actie en avontuur. Dit is het eerste deel van de avonturenserie 'Poptropica'*, een verborgen eilandenrijk waar bezoekers allerlei hindernissen moeten overwinnen. De boekenserie hoort bij de gelijknamige online game voor Nintendo, bedacht door Jeff Kinney, de auteur van het 'Dagboek van een loser'. Het biedt een gemakkelijk te lezen, avontuurlijk verhaal waarin de goede figuren het voorspelbaar winnen van de slechteriken. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026141881 | 111 pagina's

Titel Het geheim van de landkaart
Auteur Kory Merritt
Secundaire auteur Jack Chabert ; Jeff Kinney ; Florus van Rooijen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2017]
Overige gegevens 111 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Naar een idee van Jeff Kinney - Beeldverhaal - Vertaling van: Mystery of the map. - New York : Amulet Books, (c)2016. - (Poptropica)
ISBN 9789026141881
PPN 408104767
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Eilanden ; Vikingen ; Stripverhalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Poptropica
Boek

Poptropica (2017-...)

vol. 1
Uitgeleend
Kory Merritt