Lucy Lotje
Boek

Lucy Lotje ramp online ([2017])/ Emma Moss

Lucy is verhuisd naar Engeland. Op de eerste dag op haar nieuwe school begaat ze een enorme blunder. Een klasgenootje zet daarvan een filmpje online. Een vriendin raadt Lucy aan een eigen vlog te maken. Dat wordt een groot succes! Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lucy is met haar familie terugverhuisd naar Engeland. Op de eerste dag op haar nieuwe school begaat ze een ongelofelijke blunder, en tot overmaat van ramp zet haar akelige klasgenoot Dakota daarvan een filmpje online. Een vriendin raadt haar om een eigen vlog te maken, zodat ze haar kant van het verhaal kan vertellen, en dat slaat aan. Met hulp van haar nieuwe vriendinnen maakt ze filmpjes over de dagelijkse dingen die ze meemaakt, en de vlog wordt een groot succes. Zelfs de bekende vlogger RedVelvet gaat haar volgen. Vlot en toegankelijk verteld verhaal met herkenbare meidenboekeningrediënten, zoals vriendschap, verliefdheid, kleine misverstanden, ruzietjes en geroddel. De tekst is ruim gezet, goed leesbaar in verschillende lettertypes, afgewisseld met strooi-illustraties en korte tekstberichtjes. De gelikte stockfoto's bij de vlogverslagen steken wat vreemd af bij de alledaagse sfeer van het boek. Achterin staan tips om je eigen YouTube-video's te maken. Eerste deel van een gezellige serie voor meiden vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024573226 | 268 pagina's

Titel Lucy Lotje : ramp online
Auteur Emma Moss
Secundaire auteur Merel Leene
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2017]
Overige gegevens 268 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Ondertitel op omslag: "Met 10 toptips: zo maak je je eigen YouTubevideo's!" - Vertaling van: Lucy Locket : only disaster. - Macmillan Children's Books, 2016. - (Girls can vlog ; 1)
ISBN 9789024573226
PPN 407938826
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Vloggen ; Schoolleven ; Verhuizen ; Spraakstoornissen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vlogvriendinnen
Boek

Vlogvriendinnen (2017-...)

vol. 1
Uitgeleend
Emma Moss