Mooi van draad
Boek

Mooi van draad haken en breien in kleur en structuur ([2017])/ Nienke Landman, redactie: Yvonne Knoop ; fotografie: Gerhard Witteveen Fotografie, Nienke Landman en Lisette Eikelboom ; illustraties: Christel Krukkert en Nienke Landman

Twintig haak-, brei- en borduurpatronen, veelal in pasteltinten, met relief en in folkloristische stijl. Voor beginners en gevorderden.

Recensie

In dit kleurrijke handwerkboek staan ruim twintig haak-, brei en borduurpatronen, afgewisseld met drie recepten voor taarten en koekjes. De patronen worden gekenmerkt door het gebruik van veel kleur, vaak in pasteltinten, het gebruik van reliëf en een folkloristische stijl. Met paginagrote foto's, speelse, kleurrijke lettertypes, sfeerbeelden en recepten past het boek in de huidige trend van kleurrijke handwerkboeken, geschreven door blogsters. Het boek bevat patronen voor uiteenlopende woonaccessoires en kledingstukken. Zo staat er een gebreide deken in, maar ook een gehaakt babyvestje, gehaakte pannenlappen en kussenhoezen. De recepten staan er een beetje verloren tussen. De patronen worden uitgebreid beschreven, waar mogelijk wordt met een diagram gewerkt. Achterin het boek worden de gebruikte steken uitgelegd in woord en beeld. Een indicatie van de moeilijkheidsgraad ontbreekt helaas bij de patronen. De auteur schrijft een blog, 'Mooi van draad', en geeft handwerklessen. Handwerken doet ze al sinds haar jeugd. Sfeervol boek om door te bladeren en inspiratie op te doen.

Specificaties

Nederlands | 9789462501607 | 111 pagina's

Titel Mooi van draad : haken en breien in kleur en structuur
Auteur Nienke Landman
Instelling /Fotografie Gerhard Witteveen, Apeldoorn
Secundaire auteur Yvonne Knoop ; Christel Krukkert
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte Creatief, [2017]
Overige gegevens 111 pagina's - illustraties - 26 cm
ISBN 9789462501607
PPN 407877649
Rubriekscode 625.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haakpatronen ; Breipatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Haken