Mijn oma is opeens heel anders
Boek

Mijn oma is opeens heel anders ([2016])/ Sibylle Rieckhoff, Jürgen Rieckhoff, [vert. uit het Duits door Ineke Ris]

Paulien heeft de liefste oma van de wereld; maar dan moet oma naar het ziekenhuis. Daarna is oma heel anders. Prentenboek met illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Anders dan de wat beschouwende, informatieve titel doet vermoeden, bevat dit prentenboek handenvol troost, kracht en levensplezier. Paulien heeft het getroffen: zij heeft de liefste oma van de hele wereld, een oma waar je mee kunt lachen, die voor je opkomt, soms streng is, maar vooral 'een levenskameraad' is. Op een dag moet oma met de ambulance naar het ziekenhuis en als Paulien haar op gaat zoeken, zegt oma niets, doet oma niets en blijft ze stil zitten. Als oma (eindelijk) haar bekende grote glimlach lacht, voelt Paulien zich 'groot en sterk groeien' - vanaf nu zijn de rollen omgedraaid. Want per slot van rekening is oma nog steeds de liefste oma van de hele wereld! Groot formaat prentenboek waar Paulien en haar oma een twee-eenheid zijn én blijven, wat er ook gebeurt! De tekst is compact, herkenbaar en to the point - de prenten (aquarel - zwarte lijnen) zijn gedetailleerd, liefdevol en heerlijk 'leven-genietend'. Om te gebruiken als deze situatie zich in het echt voordoet, zowel thuis als op school, en om 'gewoon' (voor) te lezen. Paulien en oma: een koppel voor het leven! Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059270459

Titel Mijn oma is opeens heel anders
Auteur Sibylle Rieckhoff
Secundaire auteur Jürgen Rieckhoff ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Editie 2de druk;
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2016]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Sibylle Rieckhoff en illustraties: Jürgen Rieckhoff - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2007 - Vertaling van: Mit Oma ist jetzt alles anders. - Stuttgart : Thienemann, (c)2007
ISBN 9789059270459
PPN 403863155
Thematrefwoord Grootouders ; Ziek zijn
Taal Nederlands