Chef Het Samen* met tomaat
Boek

Chef Het Samen* met tomaat het mafste kookboek voor kinderen ([2016])/ Laura Emmelkamp & Scato van Opstall, concept: Laura Emmelkamp & Scato van Opstall ; productie, teksten en recepten: Laura Emmelkamp ; fotografie, art direction en teksten: Scato van Opstall

Maak zelf lekkere vegetarische recepten met tomaten, en ook andere groenten. Stapsgewijze uitleg van dertig recepten in stripvorm, met kleine, grappige kleurenfoto's. Met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zo'n dertig gezonde vegetarische recepten met verse ingrediënten waarin de tomaat de hoofdrol speelt, staan in dit kookboek. In het eerste hoofdstuk worden basiskooktips gedeeld, daarna volgen recepten voor ontbijt, lunch, tapas, soep, salades en hoofdgerechten. Tot slot staan er tips in voor het kweken van je eigen tomaten. Door het hele boek heen zijn allerlei weetjes opgenomen over tomaten, gezond eten, en waarom het eten van veel groente goed is voor je leefomgeving. Verschillende recepten hebben een mediterraan tintje, maar ook andere streken e.d. komen aan bod. Een greep uit de recepten: courgettespaghetti, hartige muffins, loempiaatjes met tomatensalsa, gazpacho. Het kookboek (bijna A4-formaat) is speels van opzet, met humoristische inleidende tekstjes en een kleurige opmaak. De recepten worden uitgelegd d.m.v. grappig bewerkte kleurenfoto's in stripvorm, waarin kinderen als sjabloon geplakt zijn en commentaar geven in tekstballonnen op wat ze zien en maken. Op de website keetsmakelijk.nl is meer informatie te vinden over gezond eten, met nog meer recepten en kookvideo's. Het auteursduo maakte eerder o.a. 'Peuter soepboek' (2015). Orgineel kookboek voor kinderen dat terecht Kookboek van de maand januari 2017 is. Vanaf ca. 8 jaar (onder begeleiding), zelf vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789081439633 | 128 pagina's

Titel Chef Het Samen* met tomaat : het mafste kookboek voor kinderen
Auteur Laura Emmelkamp
Secundaire auteur Scato van Opstall
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Keet Smakelijk, [2016]
Overige gegevens 128 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Aan kop van titelpagina: Keet Smakelijk presenteert
ISBN 9789081439633
PPN 407248900
Rubriekscode 629.74
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tomaatrecepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Groenterecepten