Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Captain Fantastic
DVD

Captain Fantastic ([2017])/ a film by Matt Ross

Afgezonderd van de moderne beschaving voedt een echtpaar hun zes kinderen op in de bossen van Washington State. Door een dramatische gebeurtenis moet het gezin de confrontatie aangaan met de buitenwereld.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van Matt Ross met o.a. Viggo Mortensen (Loin des hommes; A history of violence). Ben en Leslie voeden hun zes kinderen op in de bossen van Washington State, ver weg van het moderne, kapitalistische leven. Leslie lijdt aan een bipolaire stoornis en overlijdt na een ziekenhuisopname van een aantal maanden. Ben en de kinderen moeten dan voor haar begrafenis naar Albuquerque reizen, een confrontatie met de moderne wereld, de schoonfamilie en ook met elkaar. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Wat volgt is een vaak erg grappige, tegendraadse film waarin tegen veel heilige huisjes wordt geschopt. Bovendien stelt Ross (bekend als acteur in de series Big Love en Silicon Valley) rake vragen over ouderschap, opvoeding en de huidige consumptiemaatschappij.' Winnaar van de prijs voor Beste regisseur in het programma Un certain regard in Cannes.

Specificaties

Engels | 5051083115940

Titel Captain Fantastic
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Matt Ross ; Viggo Mortensen ; Kathryn Hahn ; George MacKay
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (114 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Viggo Mortensen, Kathryn Hahn, George MacKay, Samantha Isler. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Electric City Entertainment, 2016
ISBN 5051083115940
PPN 408351349
Thematrefwoord Overleven ; Opvoeding ; Familierelaties
Taal Engels