Droomland Amerika
DVD

Droomland Amerika ([2016])/ regie & camera Hans Pool, presentatie Eelco Bosch van Rosenthal

Documentaireserie over maatschappelijke veranderingen op verschillende plekken in de Verenigde Staten en de wijze waarop men daarmee omgaat.

Aanwezigheid

Recensie

Geïnspireerd door het boek 'De ontluistering van Amerika'* van George Packer gaat Eelco Bosch van Rosenthal, Nieuwsuur-journalist en voormalig Amerika-correspondent op reis door de VS. De reis begint in Youngstown, Ohio, een stad in de 'Rust Belt' - het voormalige hart van de Amerikaanse (staal-)industrie - waar Trump veel aanhang heeft onder teleurgestelde witte kiezers. In acht weken gaat de presentator o.a. naar een voorstad van Los Angeles waar veel Chinese migranten komen wonen, een gewelddadige wijk van Chicago, de achtergebleven Mississippidelta en een stadje in Vermont. De reis eindigt in de hoofdstad Washington. Julien Althuisius (Volkskrant 18-9-'16) vindt de serie degelijker dan het enigszins vergelijkbare 'De Verenigde Staten van Eva'**: '(...) Op die manier vertelde Droomland Amerika het verhaal van Amerika als land dat niet meer de voorspoed kent van voorheen, waar het dagelijks leven in rap tempo verandert, maar nog steeds voor veel immigranten het land is van de eindeloze mogelijkheden. (...) Bosch van Rosenthal is daarbij de ingetogen verteller en als voormalig correspondent duidelijk op zijn gemak in een wereld die tegelijkertijd wel en niet de zijne is. Zijn benadering is nieuwsgierig en journalistiek (...)'. Uitgezonden door de VPRO.

Specificaties

Nederlands | 8718627224304

Titel Droomland Amerika
Uniforme titel VPRO neemt je mee
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Hans Pool ; Eelco Bosch van Rosenthal ; George Packer
Type materiaal DVD
Uitgave [Capelle aan de IJssel] : MoCD, [2016]
Overige gegevens 2 dvd-video's (ongeveer 340 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Eelco Bosch van Rosenthal. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Boven aan omslag: VPRO neemt je mee. - Gebaseerd op het boek 'The unwinding' van George Packer - Videoversie van de televisieserie voor de VPRO: Nederland : Submarine, (c)2016 - Oorspronkelijke titel: VPRO neemt je mee
ISBN 8718627224304
PPN 408201290
Rubriekscode Verenigde Staten 994
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verenigde Staten; Sociaaleconomische beschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Verenigde Staten

Relaties/Serie

Verder kijken
Boek

Verder kijken top collectie publieke omroep (2015-...)

vol.
Uitgeleend