Kubo en het magische zwaard
DVD

Kubo en het magische zwaard ([2017])/ directed by Travis Knight

De jonge verhalenverteller Kubo gaat op zoek naar de wapenuitrusting van zijn overleden vader, een dappere krijger. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De vierde film van de onafhankelijke Amerikaanse animatiestudio Laika (Coraline; The boxtrolls) is het regiedebuut van Travis Knight, gemaakt in een combinatie van stop-motion en CGI. Het verhaal speelt in het oude Japan. De ongeveer 11-jarige Kubo verdient wat geld met verhalen vertellen en zorgt voor zijn zieke moeder. Op een nacht wordt hij aangevallen door kwaadaardige geesten uit het verleden van zijn moeder. Zij vertelt hem dat hij op zoek moet naar de wapenuitrusting van zijn vader, een zeer dappere samurai. Geholpen door een aap en een samurai met het uiterlijk van een kever beleeft hij spannende avonturen vol magie. Alle recensenten geven 4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 24-8-'16): '(...) kinderachtig is het niet. Kubo is afwisselend grappig en eng, en het verhaal is complexer dan het lijkt, met onder meer boeddhistische en shintoïstische ideeën over de dood. Knight heeft duidelijk goed naar het werk van zijn Japanse collega Hayao Miyazaki (Spirited Away) gekeken, maar zet de thema's naar eigen hand. Kubo is een prachtige ode aan de kracht van verhalen, vol schitterende visuele vondsten. De jeugdige kijker die de ogen open durft te houden, wordt er rijkelijk voor beloond.' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 5053083097493

Titel Kubo en het magische zwaard
Uniforme titel Kubo and the two strings
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Travis Knight ; Charlize Theron ; Art Parkinson
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Universal, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (101 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Charlize Theron, Art Parkinson. - Engels gesproken, .. talen nagesynchroniseerd waaronder Nederlands, .. talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Saten : Laika, 2016 - Oorspronkelijke titel: Kubo and the two strings
ISBN 5053083097493
PPN 408455942
Genre sprookjes
Thematrefwoord Vertellen ; Magie
Taal Engels