Op vakantie met de familie Muis
Boek

Op vakantie met de familie Muis (2017)/ Marianne Dubuc

Postbode Muis en zijn gezin gaan op vakantie. Eerst gaan ze kamperen bij tante Connie. Maar ze bezoeken ook een vulkanisch eiland, de woestijn en de Zuidpool. En overal brengen ze meteen postpakketjes langs. Prentenboek met fijne, gedetailleerde kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Postbode Muis gaat met zijn jonge gezin op vakantie. Hij neemt de post voor verre bestemmingen mee. Postbode en mama Muis en Felix, Tommie en Lola genieten van het kamperen. Ze gaan naar het strand, varen mee met een cruiseschip en bezorgen een pakje op een vulkanisch eiland. De reis gaat verder via de woestijn, het oerwoud, de stad, de bergen en de zuidpool, en dan richting huis. Groot formaat prentenboek met zachtgekleurde, gedetailleerde illustraties in fijne lijnen over dubbele pagina's. Er zijn veel grappige details; voor de goede kijker zijn ook sprookjesfiguren te ontdekken, zoals Klein Duimpje en Hans en Grietje. De 'lezer' kijkt als door een glazen wand in allerlei interieurs, zoals een caravan en een tent, een bonbonfabriek, de vulkaanwoning van meneer Draak en de boomhut van Tarzan. Het geheel is fris en vrolijk, speels en fantasierijk. Er is gewerkt met overlappingen, afsnijdingen en eenvoudige structuurtjes in de vegetatie; overzichtelijke bladspiegel. De tekst bestaat uit enkele korte regels in de tegenwoordige tijd en een gemoedelijke stijl. Over Postbode Muis verscheen eerder 'Hoera, er is post!'*. Aantrekkelijk kijk- en benoemboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045120003

Titel Op vakantie met de familie Muis
Auteur Marianne Dubuc
Secundaire auteur Jacques Dohmen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Vertaling Jacques Dohmen - Vertaling van: Les vacances de Facteur Souris. - Brussel : Editions Casterman, 2016
ISBN 9789045120003
PPN 407624481
Thematrefwoord Postbodes ; Vakanties ; Reizen
Taal Nederlands