De boot van Muis
Boek

De boot van Muis (2017)/ Lucy Cousins, vertaling [uit het Engels]: Studio Bos

Muis en Kees de krokodil gaan samen een dagje varen. In een baai gaan ze voor anker om te vissen en te duiken. Klein, hardkartonnen, in vorm uitgesneden prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Muis en haar vriendje Kees de krokodil gaan varen. Het waait hard! In een baai gaan ze voor anker om te vissen en te duiken. Ze komen een schildpad en kleurrijke vissen tegen, en doen een bijzondere vangst. Dan varen ze weer naar huis. Al 25 jaar is Muis een bekend prentenboekfiguur. Samen met haar dierenvriendjes beleeft ze uiteenlopende avonturen, in voor jonge kinderen vaak herkenbare situaties. Het verhaal in dit boekje staat echter iets verder af van de belevingswereld van de allerkleinsten. Dit nieuwe deeltje is verschenen in een reeks van kartonboekjes rond verschillende vervoersmiddelen, waaronder 'De bus van Muis'*. De illustraties in felle, vaak primaire, kleuren hebben dikke zwarte randen. De tekst staat er in speelse, dikke zwarte letters bijgeschreven. Op elke dubbele pagina staat een korte tekst. Het boekje is uitgesneden in de vorm van een halve zeilboot, en heeft stevige, glanzend kartonnen pagina's. Om samen te bekijken en voor te lezen vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025872106

Titel De boot van Muis
Uniforme titel Mijn vriendje Muis
Auteur Lucy Cousins
Instelling /Studio Bos
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2017
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 14 × 18 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Andere Muis kartonboeken. - Achterkant vermeldt: Mijn vriendje Muis - Vertaling van: Maisy's boat. - London : Walker Books Ltd., (c)2016
ISBN 9789025872106
PPN 407964517
Thematrefwoord Boten ; Uitstapjes
Taal Nederlands