Geen dag zonder Maria
Boek

Geen dag zonder Maria ([2017])/ Desirée Krikhaar, eindredactie Désirée Krikhaar, Kees van Schooten

Wetenswaardigheden, liederen, recepten, gebeden en uitingen van kunst in woord en beeld over Maria, de moeder van Jezus van Nazareth.

Recensie

Het Catharijneconvent Utrecht wijdt dit jaar een grote tentoonstelling aan de vele verschijningsvormen van Maria. 'Zij is al tweeduizend jaar de invloedrijkste vrouw ter wereld die dicht bij de mensen staat, veel meer dan haar Zoon Jezus, Maria is van ons allemaal' schrijft de gastconservator. Bij de expositie heeft het Catharijneconvent een bijzonder 'dagboek' uitgegeven. Voor elke dag van het jaar is een pagina ingeruimd met een korte tekst over Maria: een gedicht, lied, recept, legende, gebed, bijzonder weetje, haar verschijningen, devotieprentjes, middeleeuwse beelden en hedendaagse kunst. De informatie is beknopt, van alles wat (geen Mariologie), maar het boek belicht de veelzijdigheid van het kijken naar Maria en de beleving van mensen de eeuwen door. Door de vele illustraties een aantrekkelijk lees- en kijkboek over een vrouw die tot op de dag van vandaag wereldwijd mensen inspireert. Zeer fraai uitgegeven in gebonden, vierkant formaat.

Specificaties

Nederlands | 9789462581791

Titel Geen dag zonder Maria
Auteur Désirée Krikhaar
Instelling /Museum Catharijneconvent, Utrecht
Secundaire auteur Kees van Schooten
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : WBOOKS, [2017]
Overige gegevens 379 ongenummerde pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Museum Catharijneconvent, Utrecht - Uitgave ter gelegenheid van de tentoonstelling Maria, 10 februari-20 augustus 2017 in Museum Catharijneconvent, Utrecht
ISBN 9789462581791
PPN 40762175X
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Maria (bijbelse figuur)
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Maria