Kleuren
Boek

Kleuren ([2016])/ tekst: Dawn Sirett

Wie verstopt zich achter de rode kruiwagen van Sophie de giraf? En wie heeft zich achter de paarse bloemen verstopt? Vierkant hardkartonnen prentenboekje gedetailleerde, zachtgekleurde illustraties en grote flappen met tabs. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

Klein vierkant boekje met dikke bladzijden van glanzend karton en twee afgeronde hoekjes om de kleuren mee te leren. Per dubbele pagina staat een kleur centraal. Links wordt een vraag gesteld waarop het antwoord zich achter een flap rechts bevindt. Er wordt niets prijsgegeven om het juiste antwoord te kunnen geven, dus er moet eerst achter de flap worden gekeken. In vraag en antwoord wordt de kleur waar het om gaat benoemd en de betreffende pagina's zijn ook in die kleur uitgevoerd, in combinatie met een decoratief streep-, bloem- of stippelmotief. Een girafje, Sophie, is het leidende figuurtje. Haar vriendjes hebben voor Nederlandse kinderen ongebruikelijke namen als Gabin en Lazare. Achter in het boekje staan alle dieren nog eens afgebeeld met hun 'favoriete' (moeilijk woord voor de doelgroep) kleur. Tekst en tekeningen beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag. Voegt weinig toe aan het aanbod. Qua uitvoering is het al geschikt voor dreumesen, inhoudelijk meer voor peuters. Over de kleine giraf Sophie, al ruim vijftig jaar een populair rubberen speelgoeddier, verschenen nog drie kartonboekjes*. Vanaf 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048312887

Titel Kleuren
Uniforme titel Sophie la girafe®
Auteur Dawn Sirett
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 13 × 14 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Omslag vermeldt: Sophie la girafe® - Vertaling van: Colours. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2013
ISBN 9789048312887
PPN 398406405
Genre Boekstart
Thematrefwoord Verstoppertje ; Kleuren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands