Eerste woordjes
Boek

Eerste woordjes ([2016])/ tekst: Dawn Sirett

Wat zit er in de speelgoedkist van Sophie de giraf? En wat vind je achter Sophies stoel? Vierkant hardkartonnen prentenboekje gedetailleerde, zachtgekleurde illustraties en grote flappen met tabs. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

Klein, vierkant aanwijsprentenboekje met hardkartonnen bladzijden en afgeronde hoeken voor oudere baby's en dreumesen. De bekende rubberen babyknuffel Sophie de giraffe stelt op de linkerbladzijde een vraag zoals 'wat zit er in Sophie's speelgoedkist' terwijl op de rechterbladzijde achter een grote, stevige flap met afbeelding het antwoord is te vinden. Baby's en dreumesen zullen Sophie wel herkennen, maar met verschillende plaatjes zullen ze nog geen binding hebben, zoals met een hek, een foto, een appel, een kussen en een tandenborstel. Ook de vraag welke kleur een voorwerp achter het flapje heeft is nog te moeilijk. De illustraties zijn in warme pasteltinten op een witte ondergrond, maar wel vrij klein en niet altijd even duidelijk. Het idee is leuk, de uitvoering stevig, alleen de inhoud sluit jammer genoeg minder aan bij de doelgroep. Over giraf Sophie verschenen nog drie kartonboekjes*. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048312870

Titel Eerste woordjes
Uniforme titel Sophie la girafe®
Auteur Dawn Sirett
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Veltman Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 13 × 14 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Omslag vermeldt: Sophie la girafe®. - Omslagtitel - Vertaling van: First words. - London : Dorling Kindersley, (c)2014
ISBN 9789048312870
PPN 399887679
Genre Boekstart
Thematrefwoord Aanwijsboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands