De strijd om Verona
Boek

De strijd om Verona ([2017])/ Melinda Taub

Na de dood van Romeo en Julia duurt de vete tussen de families Montecchi en Capuletti voort. De prins van Verona denkt de families te kunnen verenigen door een gedwongen huwelijk. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Het leven van de belangrijkste overgebleven personages uit Romeo en Julia, het beroemde toneelstuk van Shakespeare, gaat verder in deze roman. Drie weken na de dood van Romeo en Julia duurt de vete tussen de vooraanstaande families Montecchi en Capuletti voort. Ze vermoorden elkaar in de straten van Verona. Escalus, de prins van Verona, wil eindelijk vrede en besluit de families te verenigen door een gedwongen huwelijk tussen Rosalina (het Capuletti-meisje op wie Romeo ooit verliefd was en door wie hij afgewezen werd) en Benvolio (een goede Montecchi-vriend van Romeo). Rosalina en Benvolia zien hun huwelijk helemaal niet zitten en proberen eronderuit te komen. Daarom gaan ze samenwerken om te ontdekken wie de problemen veroorzaakt tussen beide families. Door complotten raken ze in levensgevaarlijke situaties. De sfeer is goed getroffen door de verteltrant in de verleden tijd en dialoog in hoogdravende Shakespeareaanse stijl. De karakters zijn prima uitgewerkt. Een boeiend, vlot leesbaar verhaal met veel mysterie, actie en romantiek. Het verhaal wordt verfilmd voor een televisieserie. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021405148 | 301 pagina's

Titel De strijd om Verona
Auteur Melinda Taub
Secundaire auteur Renée de Graaf
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Q, [2017]
Overige gegevens 301 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Vertaling Renée de Graaf - Vertaling van: Still star-crossed. - Delacorte Press, (c)2013
ISBN 9789021405148
PPN 407949976
Genre historische roman
Thematrefwoord Gedwongen huwelijk
Taal Nederlands