Donker water
Boek

Donker water ([2017])/ Mikaela Bley, vertaling [uit het Zweeds] Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel, via het Scandinavisch Vertaal- en Informatiebureau Nederland (SVIN)

Terwijl tv-misdaadjournaliste Ellen Tamm de moord op een zwangere vrouw onderzoekt, krijgt ze steeds meer inzicht in de verdrinking van haar tweelingzusje in haar eigen jeugd.

Aanwezigheid

Recensie

De Zweedse tv-misdaadjournaliste Ellen Tamm (35) probeert te herstellen van de impact van het onderzoek in het debuut 'Dochter vermist'*, waarnaar regelmatig wordt verwezen. Ellen logeert bij haar moeder buiten Stockholm, waar haar tweelingzusje (destijds acht jaar) is verdronken, iets waar ze zich schuldig over voelt. In de buurt wordt het lichaam van een zwangere vrouw gevonden. Het duurt lang voor er schot in de zaak komt, en allengs wordt de spanning opgebouwd: door Ellens langzame en emotionele ontdekking van wat er vroeger in haar leven is gebeurd; bijzondere liefdesrelaties; een bende kwaadwillende jongeren en vraagtekens die Ellen stelt bij het gedrag van de politie zelf. Het slot van het moordverhaal is verrassend: wie de dood van het zusje vroeger op zijn geweten heeft, laat zich toch al vrij vroeg raden, alleen niet hoe en wat. Niet alle verhaallijnen worden afgemaakt, wellicht om in een volgend boek op voort te borduren. Makkelijk leesbaar vanwege korte hoofdstukken (perspectief Ellen en twee andere vrouwen).

Specificaties

Nederlands | 9789400508309 | 429 pagina's

Titel Donker water
Auteur Mikaela Bley
Secundaire auteur Elina van der Heijden
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 429 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Liv. - Stockholm : Lind & Co., 2016. - (Ellen Tamm ; del 2)
ISBN 9789400508309
PPN 407879064
Genre thriller
Taal Nederlands