De vrolijke avonturen van de ponygirls
Boek

De vrolijke avonturen van de ponygirls ([2016])/ Ruth Gellersen, Melanie Brockamp ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Evelyn Onink-Middelbeek

Drie verhalen over de ponygekke vriendinnen Emma, Lotte en Nina. Samen met hun pony's Bliksem, Twister en Stippel beleven ze allerlei avonturen. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van drie eerder los verschenen delen uit de serie 'De ponygirls'. In 'De geheime boomhut' vinden de vriendinnen Emma, Lotte en Nina tijdens een ritje op hun pony's een boomhut. Maar dan komen er twee jongens die zeggen dat het hun hut is. In 'Verdwaald in de drakengrot' raken Nina, Lotte en Emma tijdens een rit langs het strand het hondje van hun vriendin Anna kwijt. Tijdens hun zoektocht verdwalen de vriendinnen in een grot. In 'Bliksem in gevaar!' staat Bliksem, de pony van Nina, stil in een hoekje en raakt zijn eten niet aan. Niemand lijkt te merken dat Bliksem in groot gevaar is. De verhalen zijn geschreven in redelijk korte zinnen en in een matige stijl. Het lettertype is behoorlijk groot. De vriendinnen kibbelen vaak, wat voor de doelgroep wel herkenbaar is, maar wat de verhalen wel een beetje onrustig en rommelig maakt. Elk verhaal heeft één verhaallijn. Deze wordt goed uitgewerkt, maar komt niet altijd even geloofwaardig over: de meisjes zijn alleen met hun pony's op vakantie en ze tonen wel erg veel zelfstandigheid bij belangrijke beslissingen. De vele vrolijke tekeningen met aandacht voor details, zijn opgezet met zachte potloodlijnen en ingekleurd met aquarel. De paarden zijn technisch goed weergegeven. Geschikt voor paardenmeisjes vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044745955 | 200 pagina's

Titel De vrolijke avonturen van de ponygirls
Auteur Ruth Gellersen
Secundaire auteur Melanie Brockamp ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2016]
Overige gegevens 200 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Krach um das Geheimversteck + en: Verschollen am Drachenkopf + en: Grissy in Gefahr. - Esslingen : Esslinger Verlag J.F. Schreiber GmbH. - (Die Ponygirls)
ISBN 9789044745955
PPN 407887636
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De ponygirls
Boek

De ponygirls (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Gellersen