Kastelen
Boek

Kastelen ([2016])/ concept: Jacques Beaumont, tekst: Emmanuelle Lepetit ; tekeningen: Lucile Ahrweiller ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Anja De Lombaert

Waarom werden kastelen vaak boven op een heuvel gebouwd? Wat is een donjon? In stripachtige illustraties stellen kinderen allerlei vragen over kastelen. Antwoorden via kleurenillustraties en korte teksten. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel in de serie 'Wist je dit?'*, een serie kleurige, rijk geïllustreerde boeken op stevig papier, over onderwerpen die kinderen bijzonder interesseren. Dit deel gaat over kastelen, waarin zeer veel informatie wordt gegeven. Door de gemakkelijk leesbare tekst en de goed gekozen kleurenillustraties is het boek goed toegankelijk voor jeugdige lezers. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: hoe en waarom de eerste burchten werden gebouwd, hoe ze later werden versterkt en uitgebreid, welke verschillende functies een kasteel had, zowel in vredes- als oorlogstijd, hoe het leven op en rondom het kasteel eruitzag en welke speciale termen worden gebruikt en hoe een belegering in haar werk ging. Voor de illustraties is gebruikgemaakt van middeleeuwse tekeningen en foto's. Het aantrekklelijke omslag is gewatteerd. In dezelfde serie verschenen in 2016 'De dierenwereld' en 'Het menselijk lichaam'*. Het enige minpunt is de simpele tekenstijl van de aanvullende tekeningen, die de doelgroep kinderachtig zal vinden. Tekeningen in een meer realistische stijl hadden een beter effect gehad. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463072083 | 45 pagina's

Titel Kastelen
Auteur Emmanuelle Lepetit
Secundaire auteur Jacques Beaumont ; Lucile Ahrweiller ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Parijs : Fleurus, [2016] - Antwerpen : Ballon Media nv
Overige gegevens 45 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Les chateaux forts. - Paris : Fleurus Éditions, (c)2012. - (Pour les enfants)
ISBN 9789463072083
PPN 407552855
Rubriekscode 718.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kastelen
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kastelen

Relaties/Serie

Wist je dit?
Boek

Wist je dit? (2015-...)

vol.
Uitgeleend