De Bernadette Watts collectie
Boek

De Bernadette Watts collectie ([2016])/ met een voorwoord van Eric Carle

Bijna veertig sprookjes en volksverhalen van o.a. Grimm en Andersen, maar ook van de illustratrice zelf worden naverteld. Lijvige bundel met paginagrote sfeervolle kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Sprookjes en volksverhalen SPROOKJES WATT

Recensie

Lijvige, rijk geïllustreerde bundel met, naast vele bekende sprookjes van ondermeer de gebroeders Grimm en Andersen, ook enkele verhalen van de illustratrice van de bundel: Bernadette Watts (1942). Zoals de ingekorte versie over de onbaatzuchtige vrouw Varenka (uit 1971), gebaseerd op een Russische legende. De bundel sluit af met enkele bijbel- en kerstvertellingen. De rode draad door het geheel zijn deugden zoals barmhartigheid, vroomheid en vlijt. Het inkorten van de sprookjes zorgt voor enkele kleinere hobbels in de verhaallijnen. De tekstblokken zijn opgebouwd uit vrij lange, samengestelde zinnen die veel informatie bevatten. Het goede overwint soms op gruwelijke manier. De hoeveelheid tekst in combinatie met het kleine lettertype kan minder ervaren lezers afschrikken. De tientallen sfeervolle, grote prenten in gemengde tekentechnieken waaronder krijt zijn bijzonder qua o.a. kleurenpalet en expressiviteit. Zij inspireerden illustratoren zoals Eric Carle die het voorwoord schreef. Luxe, verzorgde uitgave met leeslint; bevat enkele biografische gegevens. Met name geschikt om voor te lezen aan kinderen van ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051164589 | 310 pagina's

Titel De Bernadette Watts collectie
Auteur Bernadette Watts
Secundaire auteur Eric Carle
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2016]
Overige gegevens 310 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Ondertitel op omslag: sprookjes en verhalen - Vertaling van: Bernadette : Märchen und Erzählungen. - Zürich : NordSüd Verlag AG, (c)2014
ISBN 9789051164589
PPN 405383231
Rubriekscode 861
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes