Mijn groot sprookjesboek [De prinses op de erwt etc.]
Boek

Mijn groot sprookjesboek [De prinses op de erwt etc.] ([2016])/ tekst: Katleen Put, illustraties: Sophia Touliatou

Bundeling van vijf bekende sprookjes, die op eigentijdse wijze worden naverteld. Met kleurrijke illustraties. Voorlezen vanaf 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Stevig verzamelboek van vijf sprookjes, die eerder in 2015 en 2016 afzonderlijk verschenen in dezelfde serie 'Verhaaltjestijd' in een geniete handelseditie. Het betreft: De prinses op de erwt, Klein duimpje, De drie biggetjes, Sneeuwwitje en Het meisje met de zwavelstokjes. De sprookjes zijn op een eigentijdse manier bewerkt. Zo heten de kinderen die de prins en de prinses op de erwt krijgen: Bloem, Sterre en Storm, de biggetjes eten boterhammen en de prinses slaapt met een slaapmaskertje op. De tekst is vrij direct met een reus die zijn eigen kinderen opeet en een stiefmoeder die haar stiefdochter wil laten doodschieten. Het meisje met de zwavelstokjes sterft zelfs tijdens het sprookje. Verder is de tekst kort en bondig met weinig dialogen. De kleurrijke illustraties bevatten veel ronde, vriendelijke vormen en veel patronen zijn gebruikt als opvulling. In de tekeningen wordt gespeeld met het perspectief. In de illustraties zijn veel grappige details te ontdekken. De grote reus heeft een tatoeage met daarop 'I love Mum'. Onder dezelfde titel en in dezelfde uitvoering zijn ook de overige sprookjes uit de serie Verhaaltjestijd gebundeld*. Fris sprookjesboek met eigentijdse tekst en illustraties. Voorlezen vanaf 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463073967

Titel Mijn groot sprookjesboek [De prinses op de erwt etc.]
Uniforme titel De prinses op de erwt Klein duimpje De drie biggetjes Sneeuwwitje Het meisje met de zwavelstokjes
Auteur Katleen Put
Secundaire auteur Sophia Touliatou ; Jacob Grimm ; Wilhelm Grimm
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2016]
Overige gegevens 120 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Bevat: De prinses op de erwt ; Klein Duimpje ; De drie biggetjes ; Sneeuwwitje ; Het meisje met de zwavelstokjes
ISBN 9789463073967
PPN 407543309
Rubriekscode Duits 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes

Relaties/Serie

Verhaaltjestijd
Boek

Verhaaltjestijd (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Katleen Put