Valentino
DVD

Valentino ([2017])/ regie Remy van Heugten

Dino Valentino, in werkelijkheid een Marokkaan in Amsterdam, beweert een Italiaanse autohandelaar te zijn om indruk te maken op een mooie vrouw, maar hij raakt verstrikt in zijn eigen leugens.

Recensie

Nederlandse multiculturele romantische komedie uit 2013, speelfilmdebuut van Remy van Heugten, met Najib Amhali, Johnny de Mol en Elise Schaap. Dino Valentino (Amhali), in 'werkelijkheid' een Marokkaan in Amsterdam, beweert een Italiaanse autohandelaar te zijn om indruk te maken op een mooie vrouw, maar hij raakt verstrikt in zijn eigen leugens. Als de vrouw versierd is en de bruiloft in aantocht, belandt hij in ongemakkelijke situaties, mede doordat de ramadan in de zomer valt en hij dan geen seks mag hebben. Jolanda Lutz (cinemagazine.nl) geeft 3 sterren: '(...) voor wie geen diepgang verwacht en zin heeft om te lachen, is dit gewoon een fijne film om bij onderuit te zakken.' Dana Linssen (NRC 20-3-'13) geeft ook 3 balletjes: 'Het resultaat is pretentieloos vermaak, gemaakt met de semi-automatische vaardigheid die veel Nederlandse film- en tv-producties kenmerkt: een BN-er in een bijrolletje (Yolanthe Cabeau), de revival voor een vergeten ster (Derek de Lint), een sidekick met grote ogen (Kees Boot) en tamelijk veel platte humor. (...) ADHD-cabaretier Amhali is behoorlijk ingetogen voor zijn doen.' Annet de Jong (Telegraaf 21-3-'13) geeft ook 3 sterren en vindt het 'een aardige film'.

Specificaties

Nederlands

Titel Valentino
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Najib Amhali ; Elise Schaap ; Derek de Lint ; Remy van Heugten
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch FilmWorks, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (84 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Najib Amhali, Elise Schaap, Derek de Lint. - Nederlands gesproken, Nederlands en Engels ondertiteld - Videoversie van de film: Nederland : Lemming Film, 2013 - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : A-Film, (c)2013
PPN 408481463
Genre humoristische roman - romantische verhalen
Taal Nederlands