Geld, seks en macht
Boek

Geld, seks en macht leven in het licht ([2017])/ John Piper, Nederlandse vertaling [uit het Engels] Margriet Visser-Slofstra

Betoog door de Amerikaanse baptistenpredikant over de verleidingen van geld, seks en macht en hoe als christen daarmee om te gaan.

Recensie

Dit boek is een uitgebreide bewerking van een aantal toespraken die de Amerikaanse baptistenpredikant (1946) in de zomer van 2015 in Canterbury hield. De drie onderwerpen van zijn boek, geld, seks en macht, zijn goede gaven van God en in de basis fundamenteel gelijk. Helaas is de voorkeur van de mens door de zonde meer gericht op het koesteren van zichzelf en eigen verlangens in plaats van dat wij God op de eerste plaats zetten. Piper geeft definities van geld, seks en macht, legt de grondbeginselen uit en gaat vervolgens diep in op de drie onderwerpen. Het gaat hem er in alles om dat een christen in alle genieten van geld, seks en macht dient te beseffen dat hij in alles volledig afhankelijk is van God en Hem alleen de eer in zijn doen en laten moet geven. Zijn stijl is erg prekerig en de veelheid aan herhalingen maken het boek niet prettig om te lezen, waardoor het boek uitsluitend geschikt is voor ouderen.

Specificaties

Nederlands | 9789043527941 | 128 pagina's

Titel Geld, seks en macht : leven in het licht
Auteur John Piper
Secundaire auteur Margriet Visser-Slofstra
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Kok, [2017]
Overige gegevens 128 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Living in the light: money, sex & power. - The Good Book Company, (c)2016
ISBN 9789043527941
PPN 408060247
Rubriekscode 254.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geloofsbeleving
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Geloofsbeleving