Bijbel voor een kleine kanjer
Boek

Bijbel voor een kleine kanjer ([2017])/ Juliet David, geïllustreerd door Mikki Butterley ; vertaald [uit het Engels] door Jonna Angenent

Zo'n 25 verhalen uit het Oude en 30 uit het Nieuwe Testament worden kort naverteld. Met grote en kleine kleurenillustraties. Voorlezen aan kinderen met een protestants-christelijke achtergrond vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een vrij dik bijbelboekje met 55 verhalen naverteld uit het Oude en Nieuwe Testament en gebaseerd op de Nieuwe Bijbelvertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap 2004. Het betreft verhalen van de schepping 'In het begin', 'In de tuin', 'De brandende struik' en 'Gered door een vis' uit het Oude Testament tot 'Een boodschap voor Maria', 'De vreemdeling die hielp' en 'Aardbeving' uit het Nieuwe Testament. Elk verhaal beslaat drie tot vier bladzijden, inclusief een paginagrote en kleinere aquareltekeningen in vrij lichte kleuren waarop de figuren vriendelijk maar traditioneel en stijfjes zijn weergegeven. De duidelijke teksten, in korte zinnen, zijn in een groot open lettertype gedrukt. Hierdoor zijn de verhalen makkelijk leesbaar. Bijbelverwijzingen staan achter ieder verhaal. Hier en daar staat een cursief gedrukt bijbelcitaat van een regel met bronvermelding. Handzaam formaat en gedrukt op stevig glad papier. Verzorgd uitgegeven met gewatteerd blauw cover, gericht op jongens. Er is ook een tegenhanger voor meisjes verschenen met precies dezelfde verhalen: 'Bijbel voor een kleine prinses'*. Geschikt voor thuis, school en als cadeau. Voor voor te lezen aan kinderen met protestants-christelijke achtergrond vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033833335 | 216 pagina's

Titel Bijbel voor een kleine kanjer
Auteur Juliet David
Secundaire auteur Mikki Butterley ; Jonna Angenent
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, [2017]
Overige gegevens 216 pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaling van: My little blessings bible. - Oxford : Candle Books, (c)2014
ISBN 9789033833335
PPN 408181729
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderbijbels
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel